Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Czy jakaś firma czyści usługowo chemicznie wózki z obrotówki ? blachy ? Najlepiej północny wschód od Warszawy
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-19 22:00:40autor: Asaf
Witam, chleb 100 % żytni i z dodatkiem 30 % mąki 750 wychdzi gliniasty. Robię żurek , półkwas, ciasto. Temp.ciasta ok. 30 st. czas spoczynku 30 min. ukwaszam 50% mąkiżytniej, jaka może być przyczyna może wypiek, proszę o radę.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-08-19 19:56:57autor: zajem
Mam problem na niektórych komorach w moim starym matadorze ( lata 80 ) strasznie ucieka nam para przez drzwiczki z przodu. Wygląda to tak jakby nic nie zostawało w środku tylko wszystko uciekało na zewnątrz. Drzwiczki przylegają dosyć dobrze, nie są pokrzywione. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem ? Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-08-19 18:40:38autor: Rayban
zna ktoś jakiegoś serwisanta od chłodnio-garowni koma
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-19 18:10:53autor: jarekfm
Miód malina...:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-19 14:54:13autor: rafal1a3
W jaki sposób wylicza się zawartość danego składnika w gotowym produkcie? Wiem, że trzeba uwzględnić upiek. Czy ktoś może podać schemat?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-08-18 20:46:53autor:
Witam potrzeuję spiralkę z kotłami i wagodzielarkę na 2 bochenki np.PARTA U2 nie ma ktos na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-18 17:45:23autor: andrzej70
Półkowe co o tym sądzicie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-18 15:11:25autor: tim2012
Witam czy ma ktos namiary na firmę wymieniajaca plutna na kasty do kejzerek?może mozna wymienic je samemu ,tylko jakie plutno wybrac
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-08-17 22:41:40autor: jmazaj
Mąka żytnia T 720 świeża. Nie daję się przesiać, zabija przesiewacz. Kwas rośnie dobrze lecz ma słaby zapach. Sugestie?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-08-17 21:53:25autor: bksufo
Witam Czy ktoś z tu obecnych pracuje na lini do chleba tak zwanej stożkowej z wago dzielarką i wydłużarką ? Proszę o kontakt mniej publiczny takową osobę :)
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-08-16 12:30:09autor: piekarzynka
witam, mam dość nietypowe pytanie, czy istnieje coś takiego jak standardowa waga pączka? tzn ile pączek powinien ważyć przepisowo, pytanie trochę głupie ale jestem właśnie w trakcie sprawy sądowej z producentem smażalnika ów producent napisał wydajność swojego urządzenia na 3500tyś na godz nie określając wagi pączka teraz wymiguje sie sformułowaniem że moje pączki nie są pączkami standardowymi, co wy na to?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-08-12 11:03:17autor: arielnowak@interia.e
Kocham Cię życie...kocham do bólu:)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-08-11 15:24:51autor: rafał1a3
Witam! Mam swiadectwo czeladnicze,chcialem zrobic mistrza.Jak to wszystko wyglada czy ktos niedawno zrobil mistrza i moze mi pomoc? zaznacze ze jeste za granica na ten moment i i przygotowywuje sie do zjechania do pl pozdrawiam wszystkich piekarzy
komentarzy: 28
ostatni komentarz: 2017-08-10 21:55:18autor: Slawko36
Dzierżawa maszyn Witam szanownych forumowiczów,mam pytanko czy ktoś może likwiduje ,lub wymienia sprzęt i zamierza stary sprzedać bądź wydzierżawić ?Bardzo dziękuje za odp.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-10 17:27:41autor:
witam. potrzebuję programu do fakturowania na piekarnię.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-08-09 21:21:30autor: biedronkaoss
jaki polecacie płyn do zmywarek który sprawdzi sie w cukierni?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-08-09 09:25:37autor: kordesik
Panowie! pszennik firmy JAC czy jest to inwestycja konieczna. Obecnie codziennie wyprowadzamy podmłodę na potrzeby dziennej produkcji. Czy tyko ta firma?. Dziękuję kolegom za uwagi.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-08-08 21:24:45autor: aspiek
Czy istnieją jakieś regulacje czy normy ile pracownik tj piekarz - cukiernik powinien wykonać produkcji na zmianę 8 godz np w kg na osobę zauważyłem ostatnie ,że pracownicy zaczeli bardzo przeciągać pracę nabijajac sobie godziny ,sam kiedyś pracowałem na produkcji i wiem ile czego mozna zrobić w jakim czasie ale czy jest właśnie jakis przepis to regulujący .
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-08-07 22:11:56autor: jacekp
W najnowszym "Przegląd Piekarski i Cukierniczy" od strony 30-38 kilka artykułów na temat bezglutenowych wypieków w piekarniach. Dwa artykuły napisałem żeby temat trochę rozjaśnić. Polecam dla zainteresowanych. Po przeczytaniu wszystkich uzyskamy całą (trochę więcej niż podstawową) potrzebną wiedzę w tym temacie. Bogdan S
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-08-07 07:48:41autor: Asaf
Ciepła mąka woda zimna wcale nie jest zimna jak to pokonać by chleb zrobić ładny- sugestie i rady?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-08-06 12:39:15autor: miksus
Kocham Cię życie...
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-08-04 16:58:58autor: rafał1a3
Sondaż w tv ....murarz 25zł/h tynkarz 30zł/ h kierowca 18zł/h piekarz?....
komentarzy: 37
ostatni komentarz: 2017-08-03 23:06:04autor: piekar73
Witam.Poszukuje kast do Reginy 6x8 gniazd,potrzebuje 12szt. może ktoś ma lub wie gdzie można kupić.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-08-03 22:41:41autor: piekarz.abc
Czy ktos z Was uzytkuje urzadzeniet Unifiller Elf 400 jaki macie kompresor do tego urzadzenia .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-08-03 09:18:58autor: mz3545
Witam wszystkich. Mam takie pytanie. Czy wszystkie urządzenia do pieczenia(piecy, linia produkcyjna) powinne być certyfikowane? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-07-28 22:45:22autor: romini
UWAGA !!! Szanowna brać piekarsko cukiernicza uważajcie na firmę POLMARKUS podbierają pracowników z zakładu do siebie .Hamstwo i rozbój w biały dzień najpierw ci wożą dodatki szpieguja i ci pracowników podbierają ,tak postępują tylko świnie
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-07-28 08:48:20autor:
Jako ze czasy sa jakie sa zastanawiam.sie.co mozna.robic.innego ....czy ktos.ma.piekarnictwo.juz tylko.we wspomneniach milych lub nie?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-07-27 17:47:59autor: acm11
Witam wszystkich. Mam takie pytanie, czy są potrzebne jakieś koncesje/licencje dla tego żeby otworzyć piekarnię? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-07-27 12:56:40autor:
Witam mam pytanie jak zrobić chleb weselny proszę o pomoc dokładniej mi chodzi o jego pieczenie stronie ozdoby z zakwasu i czy ozdoby same piec czy razem z chlebem
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-07-27 11:24:51autor:
Ceny mąki jak u was?nic nie tanieje ale wygląda ze potanieje bo podobno dobre plony a żniwa się zaczęły
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-07-27 10:28:18autor: andrzej70
Jakie macie ceny w hurcie za kołacz?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-07-27 07:45:08autor: tim2012
Praca za granicą
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-07-26 12:19:35autor: mario2
Witam, poszukuję niedrogiej XUN Z dzieżami lub spiralnej używane, może któryś z kolegów posiada. Zostawiam kontakt piekarz808@wp.pl
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-07-25 21:08:33autor: zajem
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
kupię schemat..
zatrudnimy..
kupię..
mieszałka xun..
miesiarka..
miesiarka..
piec..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
miesiarka..
miesiarka ibis..
diosna +2..
autosklep..
krajalnice do..
mieszałka..
mieszałka ..
mieszałka w&p..
samodzielny..
margaryna..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama