Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Zamykam piekarnie woj.lodzkie maszyny chlodnie krajalnice itd.sprzedam po okazyjnej cenie 505069267
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-12-11 10:20:51autor: Zebra1980
Nowa krajalnica półautomatyczna - z dostępem do części, szybka, prosta bez zbędnej elektroniki - co polecacie ? Zastanawiam się nad firmą lozamet i produktem WKP.D45. Silnik 3F. Czy ktoś używa takiego sprzętu ? Jakie jest wykonanie tych urządzeń? Czy szybko się w nich wymienia noże ? Czy warto sobie zawracać głowę zagranicznymi markami np. JAC ? Obecnie korzystam z dwóch krajalnic na noże typu heristal.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-12-11 09:39:17autor: Rayban
Ma ktoś do sprzedania na jutro młynek do maku ? Kolega poszukuje pilnie. zdjęcia poproszę na email
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-12-11 07:52:03autor: Asaf
Witam mam zapotrzebowanie na trochę bułek do burgera ktoś pomoże z receptura
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-12-11 04:06:49autor: pawel123
Witam. Jaki olej do pieca termoolejowego daub?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-12-10 15:06:18autor: bksufo
Jednolity plik kontrolny (JPK) Jesteście przygotowani?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-12-10 15:04:24autor: tim2012
Witam.Mieszkam w miejscowości ok.1000 mieszkańców.Planuję otworzyć domową piekarnię.Czy może ktoś doradzić.Od czego się zabrać,czy taki interes ma szansę powodzenia.Zaznaczę że niema w pobliżu takiej piekarni,a do najbliższego marketu jest ok.3 km.Jestem piekarzem z 20-letnim stażem pracy i jestem w stanie sam ogarnąć produkcję dla potrzeb okolicznych mieszkańców i ew.jakieś dodatkowe punkty sprzedaży dzięki odpowiedniemu urządzeniu piekarni.Bardzo proszę o jakieś porady.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-12-09 21:11:18autor:
Witam. Czy maże mi ktoś doradzić dlaczego w piecu W&P Matador pierwsza komora jest mocniejsza o pozostałych? Bułki od spodu są czarne.Czy jest jakaś regulacja? Za porady dziękuję
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-12-09 14:35:36autor: piekarz1878
Nazwa chleb polski? W lidlu takie coś sprzedają można?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-09 09:36:54autor: bksufo
Witam. Czy może ktoś wie i podzieli się. W piecu Matador z prawej strony obok palnika (palnik z przodu pieca)są dwie regulacje do czego one służą i czy są jeszcze gdzieś jakieś regulacje. Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-12-09 08:56:48autor: piekarz1878
Witam potrzebuje namiary na producenta bojlerów do pieca RRK-32. Z góry dziękuje za informacje.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-08 19:41:51autor:
Mam coś dla tych co szukają pracy za granicą. Ogłoszenie poniżej mojego przyjaciela z Austrii. Praca w Vorarlbergu, blisko Szwajcarii. Suche Beikoch mit Patisseri Kenntnise (Jungkoch) Frühstück Salatbuffet Teildienst 6 Tage Woche Unterkunft Essen frei Deutsch Grundkenntnisse Tolles Betriebsklima www.bradabella.at Mail:info@bradabella.at Familie Netzer
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-12-08 15:56:48autor: sylwek z mińska
Witam Was,mam pytanie uzytkownikow lini do bulek ,chodzi o urzadzenie "mini line" z firmy bakeres.pl z Rzeszowa. JAkie sa wasze opinie o tej firmie,przebieg transakcji,serwis itp? Z gory dziekuje za wszystkie komentarze i. Zycze milego dnia
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-08 10:26:12autor: simkin
witam - na stronie nto.pl jest ranking piekarń w woj, opolskim ( ja też tam i to wysoko jestem) - jak sądzicie co zdecydowało o takiej punktacji - jakość pieczywa czy cena ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-08 08:17:54autor: natalia2017
Pojawia się tu w ogłoszeniach wpis: 38 letni piekarz szuka pracy za granicą bez języka.. będziesz biedaku po wsze czasy szukał takiej pracy.. ale próbuj.. albo języka się naucz to powiem ci gdzie pracy szukać. Viel fahrt.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-08 06:46:16autor: sylwek z mińska
Czy jeżeli w planie zagospodarowania przestrzennego mam budownictwo mieszkaniowe z działalością nieuciążliwą nie wykraczającą poza granice działki mogę postawić piekarnię ok . 100 m2 i jeżeli ktoś z państawa mółby mi napisać jakie trzeba wykonać czynności urzędowe żeby takie pozwolenie dostać. Jestem na etapie zmiany urzytkowania budynku gospodarczego na usługowy. Z góry dziękuję.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-08 00:18:33autor: zajem
Witam poszukuje waz metalowy niepalny do odkurzacza piekarniczego.ghibli.gdzie.zakupic.ma.ktos.jakis.kontakt lub do sprzedania taki waz
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-12-06 05:34:06autor: acm11
Wigilia w Niedzielę! Czy ktoś z szanownych kolegów rozważa produkcję z soboty na niedzielę i czy są naciski że strony odbiorcow? Oczywiście chodzi o markety;)
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-12-04 20:28:22autor: pawel123
Pytanie do kolegów po fachu na weekend pomóżcie! Mam kontrahenta na dużą ilosc bułki do kebaba produkuję to od wielu lat w bardzo dobrej jakosci.Jednak ten klient jest specyficzny potrzebuje małą bułkę 100 gram na kebab i musi byc dziura na dziurze jesli chodzi o porowatosc w srodku bo twierdzi że idzie wtedy mniej dodatków do srodka bułki.Próbujemy parę dni z zewnątrz identyczna spód identyczny a porowatosc mała ciasto leżakuje mąka 500 temperatura 220 i na 200 tez próba była.Ciasto leżakuje dosc długo potem garuje w garowni.Chodzi tylko o tą porowatosc aby była dziurka obok dziurki taka dosc duża.Faktem jest ze w jego recepturze jest woda chłodna do ciasta.Jakie macie na to odpowiedzi.Stawiam dobry obiad temu kto mnie naprowadzi jak buła wyjdzie to cisniemy do restauracii:-))))
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-12-03 18:21:36autor: andrzej70
Jaki piec ceramiczno rurkowy polecacie z jakiej firmy. Mam na oku 2 firmy Polin oraz Italmarco. Czy ktoś na takowych pracuje? Nie interesują mnie blaszaki tylko i wyłącznie ceramiczno rurkowy w dodatku z płatnikiem na gaz. proszę o pomoc jeśli ktoś jest w temacie.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-12-02 11:10:25autor: Zaja011
Szukam przedstawiciela handlowego na Śląsku głównie okolice Rybnika Wodzisławia Śląskiego i Raciborza który zajmie się promowaniem pieczywa i piekarni w nowych miejscach.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-12-02 10:57:03autor: Zaja011
Witam interesuje mnie wasza opinia na temat piecy termo-olejowych. Oglądałem Miwe Heuft oraz kornfeil różne powierzchnie wypiekowe ale generalnie interesuje mnie Wasze zdanie na temat piecy półkowych oraz tak jak w przypadku Heufta i Kornfeil piece wózkowe, bardzo podoba mi się produkt finalny w przypadku chleba dobra gruba skóra pokostkowana oraz mocne spody. Czy któryś z kolegów wypieka pieczywo na takich piecach jak z ich awaryjnościom jak z eksploatacja na co zwrócić uwagę w przypadku zakupu takich piecy jaką wielkość kotłowni dobrać do pieca półkowego 30m2 oraz wózkowego na 3 wózki pozdrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-12-01 22:18:56autor: kcmc69
ja troszkę inny temat - gdzie kupujecie opony do aut i czy ma sens stosowanie opon lato/zima czy nie lepsze są całoroczne
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-12-01 18:47:22autor: natalia2017
Coś ktoś wie na temat pracy w firmie Stokson ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-12-01 07:20:00autor: mario2
Witam potrzebuje kupić taki sprzęcik https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DCY5U8S9iG2g&ved=0ahUKEwjiroHZt-bXAhUEG5oKHQDuAzkQo7QBCC4wCQ&usg=AOvVaw1tdu2dwCdY09KMQZLzqcWs
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-12-01 05:15:15autor: pawel123
witam Posiada może ktoś z tu obecnych recepturę na bułki grahamki ale takie jak były robione co najmniej w latach 80tych? Jeśli tak to czy się tym podzieli?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-11-30 15:35:16autor: piekarz28
Mam pytanie do kolegow jaki piec obrotowy możecie polecić nie mam przyłącza gazu na chwilę obecną, mysle że za jakieś pół roku będę miał i zastanawiam się nad olejowym. Jak to wygląda w praktyce zużycie paliwa i czy jest możliwość przerobienia na gaz.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-30 12:11:01autor: pawel123
Niedawno założyłem temat-kilka postów niżej-; " Witam. Jestem zupełnie nowy na tym forum. Od wielu miesięcy zastanawiam się nad otworzeniem własnego biznesu. Od handlowania autami, przez food tracki, doszedłem do wniosku, że chciałbym otworzyć piekarnie. Oczywiście, że jestem zielony w tym temacie, ale za to trochę przedsiębiorczy. Jestem studentem, mam 23 lata i samochód który dostałem w spadku po tacie. Jest wart około 250-300tyś zł. Oczywiście nie stać mnie na udawanie, że sam go kupiłem i dalej go utrzymywać z własnej kieszeni. Za to marzę o własnym biznesie. Wyjechałem z Warszawy do miasta w którym aktualnie studiuję i zauważyłem że jest jeszcze miejsce na ! sieć ! piekarni. " Mam jeszcze dwa pytania 1. Jak dokładniej wygląda współpraca z franczyzodawcą? Czy można kupić jakieś ich używane piece/ urządzenia, meble(raczej ciężej bo wiadomo, że każdy lokal jest inny i potrzeba stolarza). 2. Chyba najważniejsze. Z jakimi utargami/zarobkami można mieć do czynienia? Jakie są "średnie" paragony ? Czy można jakoś się utrzymać z +/- 200 klientów dziennie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-30 11:07:06autor: mattt-1994
Panowie - jaka cena u was na jajka?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-11-30 06:39:56autor: ADRIANN1
Szukam dużego kotła 100l do Hobart H600
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-11-30 00:02:27autor: Asaf
witam mam pytanie jestem na praktykach i chcialbym sie dowiedziec dlaczego paczki sie zapadaja zaraz po upieczenie???? bede bardzo wdzieczny jak ktos mi wytumaczy dziekuje. w piekarni niechca mi wytlumaczyc dlaczego. a moze ktos poda przepis na 60 sztuk paczkow co i ile???. DZIEKUJE WSZYSTKIM.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-11-29 21:08:41autor: krzysiek ja
Witam. Jest projekt ustawy na 2018 rok o obowiązku posiadania terminala do płacenia kartą. Jak to widzicie ? Ciekawe czy będzie można pobierać opłatę od klienta za płatność kartą ? Myślę o sklepach firmowych gdzie ktoś kupi 2 bułeczki np. po 30 groszy a sprzedawca zapłaci 1,5 % od transakcji nie mniej niż 30 - 50 groszy w zależności od operatora. Czy można doliczyć opłatę klientowi jako usługę za płatność bezgotówkową ? W ustawie jest że nie można wywiesić informacji że np. - Płatność kartą powyżej 10 zł, tylko każda transakcja musi być na życzenie kupującego realizowana bezgotówkowo.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-11-29 13:38:47autor: michałm
Witam. Jestem zupełnie nowy na tym forum. Od wielu miesięcy zastanawiam się nad otworzeniem własnego biznesu. Od handlowania autami, przez food tracki, doszedłem do wniosku, że chciałbym otworzyć piekarnie. Oczywiście, że jestem zielony w tym temacie, ale za to trochę przedsiębiorczy. Jestem studentem, mam 23 lata i samochód który dostałem w spadku po tacie. Jest wart około 250-300tyś zł. Oczywiście nie stać mnie na udawanie, że sam go kupiłem i dalej go utrzymywać z własnej kieszeni. Za to marzę o własnym biznesie. Wyjechałem z Warszawy do miasta w którym aktualnie studiuję i zauważyłem że jest jeszcze miejsce na ! sieć ! piekarni. Chciałbym Was zapytać, czy opłaca się wziąć franczyzę piekarni. Jakie są zyski przy dwóch - trzech lokalach. Ile kosztuje wyposażenie lokalu z pieczywem. Chodzi mi o takie firmy jak SPC / Grzybki / Galeria Wypieków / Konkol. A może lepiej zbudować własną markę i zainwestować w produkcję? Bardzo proszę o odpowiedzi Pozdrawiam!!
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-11-28 20:10:35autor:
Panowie chleb formowy żytni,jaka marża koszt surowca na sztukę 0,5 kg. po wypieku 50 gr. ile procent doliczyć żeby sie opłacało zaznaczam że zważony i podzielony ręcznie. Dziękuję
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-11-28 09:56:51autor: zajem
Skoro sklepy od nowego roku będą częściowo zamykane w niedzielę by naród spędzał czas z rodziną, ja się pytam--kiedy piekarze będą mieli wolne niedziele, by czas spędzać z rodziną????
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-11-27 20:18:12autor: mały piekarz
Szukam okapu do patelni z pączkami. Obecny 100cm, dogorywa. Co polecacie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-11-27 18:22:46autor: logic
witam , szukam szkolenia z czekolady jaka firma i czy warte zachodu by sie tym zajac . w firmie kandulski szkola juz tylko z karmelu . chodzi o wylewanie i laczenie form , domki. nie interesuje mnie praliny . dziekuje za kazde info
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-11-27 16:09:20autor:
witam W skład mąki chlebowej i 500 wchodzą polepszacze - czy to już standardowa technika młynów czy tylko tego gdzie ja się zaopatruje?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-11-27 15:16:12autor: piekarzynka
Wysokość wynagrodzenia ?
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2017-11-26 15:32:28autor: mario2
Witam. Mam pytanie na jakim tłuszczu smażycie pączki?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-11-26 13:29:45autor: pawel123
Większość piekarń poszukuje pracowników. Natomiast tu w ogłoszeniach od miesięcy czytam ogłoszenia tych samych osób poszukujących pracy. O co chodzi ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-11-25 22:52:35autor: Asaf
jaka polecacie dzielarkozaokraglarke, półautomat? Zastanawiam sie miedzy wilmex, bagmasz(włoska) i ibis? Moze jakies inne? cena ok 20000, nowa
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-11-24 22:30:34autor: kordesik
Czy ma ktoś do sprzedania krajalnicę do grzanek ? kroi w kostkę
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-11-23 09:27:24autor: Asaf
proste pytanie - czy w związku z nowymi przepisami o VAT opłacać się wam będzie współpracować z firmami które zrezygnują z VAT . Mam taki problem z firmami które od lat ze mną współpracowały a teraz z racji tej żę są głównie 1 osobowe i musiały by przestać pracować a zająć się biurokracją chcą zrezygnować - jest szansa zastąpić ich kimś innym ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-22 08:34:35autor: natalia2017
Cześć, szukam elektromechanika do naprawy maszyn na terenie Szczecina-Polic. Coś, ktoś?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-21 11:43:27autor:
Dzien dobry, Chciałbym jakos przyspieszysc wytarzanie mufinek babek babeczek itd. z ciast biszkoptowych i podobnych tak samo ich nadziewanie roznymi kremami i podobnymi rzeczami. Widzialem kiedyś takie specjalne maszyny reczne do tego czy może ktoś cos po lecic na co zwrocic uwagę itd. ? Bo robienie tego zwykłym rękawem jest bardzo pracochlone i meczace a chciałbym jakos to usprawnić przyspieszyc proszę o pomoc : )
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-11-19 22:05:25autor: Harakirii
Zagadka marketingowo-technologiczna za 4euro z centami: http://www.ihre-bio-baeckerei.de/#/seite/produkt-fibel/sonnenblumenbrot-750g/ Moj komentarz: Marketing sie robi jako historyjka o hippisach z lat 60tych. Obrot w 2013 byl 12mil euro. Ten chlebek sprzedaje sie po 1-2 bochenki w 150tys butikach-dzien wczesniej zamawiasz, na drugi dzien dostawa, zadnych zwrotow. Chleb sprzedaje sie mowiaz ze zawiera 80% zyta I 20% przenicy, nie dopowiadajac ze chodzi o ZIARNO (to co sie mowi klientowi bon a stronie jest podane, tyle ze nie ma nalepki wiec I klient nie zna strony, fajny pomysl, co nie?). Bo z maka to jest tak: 43%zytniej i 11% pszennej. Jest tez zakwasek skladajacy sie z maki kukurydzianej, maki z groszku i czegos o nazwie nazwie miod pszczeli (hahaha). Panowie, co jest za zakwasek z tych trzech mak? Sprzedawcy opowiadaja ze chleb jest 3-fazowy- czy to ma sens technologiczny? a tu tekst oryginalny z tej strony: Sonnenblumenbrot 750g Roggenvollkornmischbrot mit Sonnenblumenkernen - Das Kaiser Sonnenblumenbrot ist ein beliebtes Mischbrot mit 80% Roggen- und 20% Weizenvollkorn. Es ist sehr vitaminreich, schön saftig und hat einen aromatisch-nussigen Geschmack. Zutaten Wasser; ROGGENvollkornmehl* (43,75%); WEIZENvollkornmehl* (10,98%); Sonnenblumenkerne* (6,39%); Meersalz; Maisgrieß*; Backferment (Maismehl*, Erbsenmehl*, Blütenhonig *) *aus kontrolliert ökologischem Anbau / DE-ÖKO-006 Allergene Hülsenfrüchte; Mais; Gluten; Roggen; Weizen Da wir in unserer Backstube täglich viele verschiedene Produkte herstellen, können wir trotz aller Sorgfalt nicht ausschließen, dass Spuren weiterer Allergene enthalten sind. Nährwerte / 100 g 854,1 Kilojoule 203,9 Kilokalorien 4,1 g Fett 0,5 g davon gesättigte Fettsäuren 34,1 g Kohlenhydrate 0,6 g davon Zucker 7,4 g Ballaststoffe 6,9 g Eiweiß 1,1 g Salz Hinweis zur Nährwertangabe Die Nährwertberechnung erfolgt mit Hilfe einer handelsüblichen Software auf Grundlage des Bundeslebensmittelschlüssels und Rohstoffspezifikationen unserer Lieferanten. Trotzdem sind die Nährwerte als ca.-Werte zu verstehen und unterliegen natürlichen Schwankungen. Rechtlicher Hinweis Dieses Produkt entspricht uneingeschränkt der Verordnung (EG) Nr. 834/2007 und der Verordnung (EG) Nr. 889/2008
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-11-18 16:54:36autor: mike
posiada ktos dzielarkozaokrąglarke Vitelli z bagmaszu? jakie opinie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-17 18:14:37autor: kordesik
Witam. Jak prawidłowo wypala się blachy do bułek?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-11-16 19:46:08autor: pawel12
Dzwonię do piekarni z Gdyni z ul Legionów i pytam o zarobki ,czas pracy i umowę....STOŁOWY 2 500ZŁ na rękę czas pracy nocka 19-4 dzień 6-12 godziny w przybliżeniu ogólnie jak się wyrobicie czyli w praktyce wyjdzie więcej zmiana tydzień na tydzień umowa oczywiście ta minimalna.Pytanie do tych przy stole czy wy jesteście tak naiwni upośledzeni że za tyle pracujecie hm? Teraz w ochronie więcej płacą 10 dobówek za siedzenie 2600zł na rękę...Koszty wynajęcia M1 w Gdyni 1 200zł plus media - razem 1600zł . Czy piekarze to ludzie bez ambicji? W PIZZERIACH WIĘCEJ PŁACĄ NAWET 15ZŁ NETTO NA GODZINĘ .... podobno stołowy to nie piekarz to człowiek z ulicy taka opinia krąży od lat.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-11-16 18:07:30autor: piekar73
Małe linie do chleba. Z powodu braku rąk do pracy zastanawiam się na zakupem małej linii do chleba, mniej więcej takiej http://www.bagmasz.com/male_linie_do_chleba.php?produkt=10.Czy może ktoś posiada, i jakie macie doświadczenia z tego typu maszynami .Dodam tylko że już testowałem taką i mam mieszane uczucia , wydajność ok ale jakość pieczywa po wypieczeniu co najwyżej średnia. Będę wdzięczny za wasze opinie na plus i minus
komentarzy: 54
ostatni komentarz: 2017-11-15 21:31:23autor:
koledzy poszukuje obrotówki używanej może ktoś mi coś podpowie co wybrać czego i gdzie szukać . Pytam bo mam 27 lat i nie mam zbytnio doświadczenia a nasz winkler compakt się przepalił .
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-11-15 17:18:06autor: MINIEKW
Mam pytanie do osób pracujących na piecu firmy Daub. http://fotserv.pl/?topic=load&image=1509875843-Dayb.jpg to jest zdjęcie kotła. Może ktoś mi powiedzieć do czego służą poszczególne pokrętła i jakie wartości powinny wskazywać barometry. Zaznaczyłem w pkt 1,2,3,4,5,6.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-11-15 15:36:32autor: bksufo
DLACZEGO MÓJ POST ZOSTAŁ USUNIĘTY??
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-15 13:47:19autor: Redek
Drodzy koledzy potrzebuje waszej pomocy mam piec RRK średni i myślę go wymienić na piec gazowy.Jaki piec gazowy polecicie i czy gaz będzie droższy niż palenie węglem?pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-11-14 09:05:22autor: dygi9
Witam może ktoś ma do sprzedania kociołki do ubijaczki AGRENCO AN60. 60l., 40l.oraz wózki pod kociołki oraz do REGO 100L.Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-11-13 13:56:16autor: jacek13
Niezły suchar na forum :) Tak to jest jak pewne osoby przestały się udzielać ;)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-11-12 19:55:18autor: zee81@interia.pl
czy w polsce mamy firme która wyczysci mi gruntownie blachy do wypieku?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-11-11 12:12:34autor: kordesik
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
diosna..
miesiarka..
wałkownica..
diosna +2..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
mieszałka xun..
miesiarka masz..
miesiarka..
2 miesiarki..
mieszałka..
krajalnice do..
krajalnice do..
mieszałka..
miesiarka masz..
mieszałka w&p..
mieszałka w&p..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama