Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
witam. pytanko mam , czy warto uzywac platkow ziemniaczanych do chleba i jaka ilosc dodawac na 100kg maki w chlebie mieszanym . a do jakiego pieczywa mozna jeszcze dodawac.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-04-21 05:56:08autor: michal7730
Szanowne grono piekarzy ! proszę o radę jak odpiekać chleb na piecu obrotowym gazowym bo na zwykłym wsadowym też gazowym wychodzi lepszy ! Bardziej wyrasta i jest smaczniejszy ! jaka jest przyczyna ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-04-21 01:05:22autor: galus63
Witam.Możecie mi podać jakie są ceny polepszacza dynamit bo mój szef twierdzi że on jest taki drogi.
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2018-04-20 19:48:47autor: szklany78@o2.pl
Fortuna automat a3 a4 - czy używacie tac aluminiowych ? Witam udało mi się zakupić fortunę automat a4. W zestawie dostałem m.in. 3 aluminiowe tace. Mój serwisant przestrzegł mnie, że tace te mogą uszkadzać dwa tylne zaczepy ( kiedyś były metalowe teraz fortuna je wykonuje z tworzywa ). Czy ktoś używa jeszcze takich tac ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-04-20 19:47:34autor: Rayban
Witam ! Proszę o pomoc !!! moje bułki nie są chrupiące ! Co robię żle ? woda za chłodna ? za ciepła ? za mało cukru ? margaryny ? za krótko w piecu 15 min. ? Proszę o recepturę na 50 kg mąki ! jeśli to nie tajemnica .
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2018-04-20 18:08:46autor:
Potrzebuje wymienić filce w wałkownicy i aparatach wsadowych. Proszę o namiary.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-04-20 16:06:19autor: bksufo
Witam. Mam problem z chlebami na zakwasie. Pięknie rosną ale po upieczeniu skórka odstaje a pod nią wolna przestrzeń. Nie wiem gdzie tkwi problem. Piekę od ponad 2 lat na tym samym zakwasie. Proszę o pomoc.g.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-04-20 15:29:19autor:
Witam potrzebuję mieszałkę spiralną z dzieżami i dzieże do Kempera proszę o info jesli ktos posiada dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-04-19 20:15:40autor: andrzej70
Witam panstwa pilnie potrzebuje recrptury na chlrb graham.Pomoze ktos?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-04-19 13:37:22autor: rafal7722
witam mam pytanie troszkę z innej beczki - a mianowicie poszukuję adresu uczciwej firmy windykacyjnej
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-04-19 08:06:34autor: Aldona2018
Witam Kupię każdą ilość bułki tartej Podaj nr. tel. oddzwonię
komentarzy: 32
ostatni komentarz: 2018-04-19 06:28:03autor: RAFII44
Czy ktoś używa cannon prixma G1400 jest
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-04-18 14:25:11autor: adampiekarz
Witamy serdecznie, Zajmujemy się importem profesjonalnej mąki do wypieku pieczywa z Włoch. Mamy przyjemność przedstawić Państwu mąkę do wypieków panitonów włoskich, białego pysznego chleba, ciabatty, francuskich bagietek ta biszkoptu. Mąka Manitoba ma dużą zawartość białka (15%). Сiasto z mąki Manitoba wbiera w siebie do 80% wody, dzięki czemu ciasto jest barzo elastyczne. Wzrost ciasta do 72 godzin. Również dysponujemy mąką Farina 00 do wyrobu ciasta na pizzę szybkiego i długotrwałego wzrostu. W razie pytań proszimy o kontakt pod numerem 736 941 291 , 799 780 120, lub drogą mailową biuro.pastabella@gmail.com
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-04-17 12:09:04autor:
Witam Ile Panowie płacicie za pomiary natężenia hałasu, pyłu, oznaczenie wolnej krystalicznej krzemionki ?
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2018-04-16 13:49:05autor: Rayban
Czy jest tu ktos kto ma pospisaną umowe na usługi trasportowe z piekarnia ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-04-16 07:46:11autor:
Hommel rotomat 2000 - czy ktoś używa ? Jakieś opinie, sugestie ? Chciałbym zakupić
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-04-14 23:58:10autor: Rayban
słuchajcie idę dziś rano do pracy bo poranek piękny i patrzę a znajomy przed sklepem swej piekarni boczek, mięso i kiołbache wędzi - pięknie pachnie i smakuje a on twierdzi że tym sposobem zwiększył sprzedaż chleba
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-04-13 09:18:41autor: Aldona2018
Witam. Może ktoś wie czy jest jeszcze jakiś serwis linii do bułek Combi Line oczywiście oprócz Cream z Katowic bo tam ceny za serwis są kosmiczne no i terminy długie. Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-04-11 08:40:05autor: michałm
Witam Szanowne grono,ktos z Panstwa ma doswiadczenia z mlynem Szczepanki? Jak jakosciowo i czy powtarzalna? dziekuje za wszystkie info pozdrawiam i Zycze milego dnia
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2018-04-11 08:11:36autor: simkin
Witam potrzebuję mieszałkę spiralną z dzieżami i dzieże do Kempera proszę o info jesli ktos posiada dziękuję
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-04-10 13:13:30autor: andrzej70
Głowica do maszyny Nagema HU-1 czy ktoś wie gdzie można dostać używaną głowicę do tej maszyny ? W mojej niestety posypały się tryby.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-04-07 21:34:55autor: Rayban
Gdzie mogę dostać aromaty do ciast drożdżowych na bazie oleju? na bazie alkoholu,czy glikolu zbyt szybko ucieka aromat.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-04-06 11:33:53autor: W&W
Panowie prosze o poradę jak robicie chleb żytni 100% na zakwasie bez dodatku drożdży nie mogę sobie poradzić wychodzi gliniasty
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2018-04-04 15:55:35autor: zajem
Panowie/Panie Poszukuję receptury na ciasto półkruche w formie kruszonki, może ktoś maił do czynienia z takim produktem.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2018-03-27 20:44:56autor: ADRIANN1
Szanowni Państwo proszę o poradę, mam marzenie zostać piekarzem, gdzie ja moge otrzymac takie wyksztalcenie? Dziekuje za wszystkie info
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-03-27 20:11:35autor:
Czy ktoś zna sposób jak usunąć nagar z form wypiekowych tłoczonych z AluSteel lub firmę, która robi to solidnie i niedrogo
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2018-03-23 13:15:03autor: olaf
witam!temat wagodzielarek do chleba był niedawno na forum ,niestety chyba już zniknął,otóż mam budżet i chciałbym kupić wagodzielarkę( raczej nową ,dotacje!) , szukam maszyny wygodnej w użyciu w małej piekarni i oczywiście pojawia się pytanie o sens takiej inwestycji! ciasta żytnie i pszenno-żytnie ok 100- 150 kg, trzech ludzi na zmianie nocnej ,czy rzeczywiście wagodzielarka na razie bez stożka to słuszny wybór i czy usprawni pracę? i jaki model koledzy polecają?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-03-23 07:41:28autor:
Mam pytanie: czy do starej xun-ki dorabiał ktoś z Was elektronikę z czasówkami?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-03-23 07:01:52autor: bksufo
Witam czy możecie podpowiedzieć gdzie kupić foremki do mini babeczek do koszyczka dziękuje
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-03-22 22:41:40autor: adziu6
Witam, rozważam zakup obrotówki ale czy lepiej bym wykorzystał na blachy 60x40 niż 80x60 ze względu na wielkość produkcji (głównie bułki, ale możliwe że chleby foremkowe lub chleby pszenne) no i przestrzeń w kamienicy. Czy faktycznie piece obrotowe elektryczne gorzej wychodzą niż te zasilane gazem (w moim przypadku mam możliwość). Jaka jest ekonomiczna różnica? Co jeżeli nie mam pełnego wsadu ale jedynie pół lub 1/3 gdyby to miał być 80x60? Chodzi o prostą ekonomię. Nie mam w tym temacie doświadczenia , proszę o info.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-03-22 22:40:17autor: tomaszb
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
diosna +2..
dzielarka..
miesiarka mac..
miesiarka masz..
młynek do..
dozownik..
rogalikarka..
mieszałka xun..
dozownik..
miesiarka..
dzieże do..
miesiarka..
miesiarka ibis..
rogalikarka..
diosna +2..
miesiarka..
miesiarka..
mieszałka vmi..
miesiarka ..
kocioł do guka..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt