Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
witam , mam pytanie kto i po co ustalił że w branży piekarniczej płacone są tygodniówki każda inna praca pensja miesięczna wypłata przeważnie 10 , 15 każdego miesiąca
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-10-23 13:32:46autor: goran
Witam wszystkich forumowiczów i zapytam jeszcze raz mżawka dowiem się coś więcej potrzebuję zakupić wagodzielarke i zaokrąglarkę do chleba co polecacie ?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2018-10-22 18:55:17autor: miczaj99
Witam , potrzebuje kółko skrętne do kociołka xun oczywiście gumowane , możecie kogoś polecić (tylko nie , że wyślij kółko to ci oblejemy gumą) albo kupuje gotowe , albo na wymianę
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-10-22 08:47:53autor: grzegorz11
Hot-Dogi z pieca... Chcielibyśmy robić w naszym małym lokalu hot-dogi z pieca. Mamy pizze i chcielibyśmy w ciasto na pizze owijać parówkę i dodatki z sosem. Robiliśmy kilka wypieków w 350 stopniach i tak po 5 minutach ładnie wyrasta i fajnie się wypieka od zewnątrz. Problem polega na tym, że w środku w pewnej części ciasto zostaję surowe... Nie wiem czy to przez, sos czy wilgotnego ogórka ale za każdym razem malutka część ciasta zostaję surowego wewnątrz... Dodam, że temperatura pieca musi mieć 350 stopni bo w tylu wypiekamy pizze a czas wypieku takiego hot doga to około 5 minut bo po tym czasie może się spalić... Jakaś rada od kogoś kto zna się na wypiekach? Nie wiemy jak to ugryźć... Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam serdecznie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-10-20 02:31:23autor: misiek_mati
Witam, wczoraj złapała mnie mała rozterka; otóż bardzo intryguje mnie, jakim rodzajem wypieku jest Muffinka. Jak już udało mi się dowiedzieć muffinka to ciastko, jednak dalej nie odpowiada to na pytanie; Czymże jest Muffinka? A jako, że kompletnie nie znam się na cukiernictwie to zwracam się z tym pytaniem do Was. Czy jesteście w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Czy może powinienem wejść w temat jeszcze głębiej i przeczytać jakieś książki o tej tematyce?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-19 23:19:57autor:
Witam Potrzebuję piecyk elektryczny piekarsko-cukierniczy ok 4 m wypieku używany, może być na blaszki lub wypiek bezpośrednio na hercie
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-10-19 12:11:34autor: zajem
witam . ktos posiada jakies info na temat paczkarni ktore sie otwieraja . warunki jakie trza spelnic i jaki wklad w to trza dac by otworzyc , napewno jakas prowizja do tego bedzie . za kazde info Dziekuje
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-18 08:17:24autor: michal7730
padł mi odkurzacz kupiony kiedyś w lidlu , używa ktoś czegoś sprawdzonego w piekarnictwie bo wybór jest dosyć duży ( czyszczenie hali,magazynów sporadycznie piece )
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-10-18 08:14:43autor: rysiu
Jaka firme polecicie koledzy z branży piekarniczej aby starać się o dotację i mieć jakieś szanse w jej uzyskaniu ;)?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-18 01:20:38autor: Harakirii
Przepis na dobry makowiec
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-15 23:09:54autor:
Witam, chciałby spytać doświadczonych piekarzy jaki piec by polecili do małej piekarni? Produkcja dzienna do 100 bochenków.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-10-15 00:34:49autor:
donos na dymiący komin w piekarni. witam mam problem z sąsiadem który pisze donosy na to że leci czarny dym z komina. piec rrk . co zrobić w takiej sytuacji .czy mogę mieć problemy i czy ktoś może mi nakazać wymianę pieca na gazowy ?
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2018-10-14 10:41:04autor: amelka25
Korzysta ktoś z pieca konwekcyjno parowego Hendi 4x GN2/3 , wypiek kilku bochenków chleba dziennie w niewielkim obiekcie :) Proszę o opinie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-10-08 13:55:55autor: Vengeance
Witam Potrzebuje drukarki do etykiet na pieczywo czy ktos podpowie jakiej firmy najlepiej sprawdzają
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-08 11:50:41autor: bogdan561
Dzień dobry. Zapraszamy wszystkich pracowników firm, gdzie panuje wyzysk do przesyłania zdjęć warunków pracy wraz z opisem. https://www.facebook.com/kpina2000/
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-10-08 11:24:32autor:
Witam, niedługo idę do szkoły branżowej ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie. Wybrałem zawód piekarza. Jak się ma kwestia zarobkowa piekarzy?
komentarzy: 23
ostatni komentarz: 2018-10-08 08:33:32autor:
Proste- robisz cukiernicze. Kroisz na pół i masz pół cukiernicze.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-10-07 19:42:35autor: sylwek z mińska
Problem z kostkowaniem pieczywa Witam mam problem z chlebem baltonowskim. Chleb po wyjęciu z pieca jest popękany w kostkę ,ale po kilku minutach stygnięcia robi się gumowaty i ma pęcherze . proszę o poradę .pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-07 17:24:50autor: amelka25
Witam , ceny paliwa rosną , mam piece na olej opałowy , jak myślicie czy przeróbka na gaz ( ale z butli ) będzie się opłacała , morze ktoś ma takie rozwiązanie i wie co i jak
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-10-07 09:38:03autor: grzegorz11
Witam potrzebuje recepture na pieczywo półcukiernicze I czas mieszania.Pozdrawiam.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-10-07 07:55:01autor:
Witam ma ktos doswiadczenie z piekarnia Karpaty w leeds bo oglaszaja sie. I mnie interesuje
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-10-05 16:36:01autor:
Szanowna Braci Piekarska - moze poruszam śmieszny temat ale jak co roku bedzie zima i każdy ma problem z osadzaniem się pary na kafelkach - ponoc to prosto można zlikwidować stosując mieszaninę soli i żwirku dla kota powieszone w woreczkach płóciennych
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-10-05 12:09:06autor: Aldona2018
Dzień dobry wszystkim ,potrzebuję informacji jaki sprzęt polecacie do małego zakładu a mianowicie chodzi o dzielenie i formowanie pieczywa ,mam na myśli wagodzielarke ,zaokraglarke i ewentualnie wydłuzarke ,której firmy sprzęt polecacie?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-10-04 10:43:10autor: miczaj99
Panowie szukam młyna żeby mąka choć trochę glutenu miała ,mazowieckie?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-10-04 06:14:18autor: Leszek26
Bagietki do zapiekanek wypiekane w pizzerii. Witam, prowadzimy małą rodzinną pizzerie i chcemy zacząć wypiekać własne bagietki do zapiekanek. Czy z typowego ciasta na pizzę idzie zrobić takie pieczywo? Jeżeli tak to jak można by było to zrobić? Czy jest jakiś sposób ugniatania ciasta?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-10-02 15:48:08autor:
Potrzebuję mąkę luzem 4*5 ton do 100km od Wrocławia 500, 650, 750, żyto 720 Zna ktoś młyn Polskie Młyny oraz Młynpol odpada
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-10-02 00:20:20autor: piekarnia2012
Witam.Chcę kupić myjkę do koszy.Kogo polecicie.Koszy mam ok 350-400.Pozdrawiam.504131426
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-09-29 13:56:29autor: tusiu-adas
Panowie, może uda mi sie zdobyć 100tys dotacji w przyszłym roku, na rozwój działalności pozarolniczej, chciałem otworzyć firmę wynajmujacą maszyny budowlane głownie chodzi mi o minikoparki z róznym osprzętem rusztowania zagęszczarki itp. Jak wiadomo jest bum w budownictwie a rąk brakuje wszędzie czy warto spróbować ? Oczywiście 100 to mało bo potrzeba ze 4 razy tyle. Ale może ktoś podpowie.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-09-28 07:28:35autor: Leszek26
załadunek pieców - koma ? Czy ktoś z Was korzysta z takiego systemu ? Mam dwa piece matadory 9m2 oraz jeden 18m2. Myślałem o spróbowaniu czegoś takiego. Interesuje mnie kwestia eksploatacji i ewentualnej naprawy. Aparaty się wymienia na nowe, a tutaj jak to wygląda ?
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2018-09-26 19:52:02autor: Rayban
witam musze kupic nowego busa furgon l3h2 kupowal ktos ostatnio cos i ma dobry kontakt , prosze o pomoc
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2018-09-26 15:38:30autor: acm11
Witam.Szukam płytek do pieca RRK na zewnątrz o wymiarach 12x6 ok 200 szt ma możę ktoś na sprzedaż.Dziękuje i pozdrawiam.504131426
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-26 09:42:15autor: tusiu-adas
Czy zawieracie z warsztatami jakieś specjalne umowy na naprawę aut, np. że bez kolejki naprawią?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-09-25 09:29:33autor: Leszek26
Skorupki jaj co z nimi robicie oddajecie jako odpad komunalny czy odbiera firma utylizacyjna.Mam zawartą umowę z taką firmą od paru lat lecz nigdy nie odbierali ode mnie tego.Kiedyś zawarłem taką umowę dla formalności gdyż sanepid tego wymagał by chwile później stwierdzić ,że już tego nie wymagają i nigdy pod tym kątem mnie nie sprawdzali.Jak to wygląda faktycznie na dzień dzisiejszy bo my to wrzucamy jako odpady mieszane albo zabieraja sobie okoliczni mieszkańcy na działki dodają do kompostowników czy cos tam.Czy jest to nadal odpad kat3 zwierzecy i trzeba utylizować i mieć na to papier czy nie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-25 04:56:29autor: jacekp
Na poczatku tego forum mowilem, ze chleb zytni 5 fazowy to przyszlosc. Teraz kazdy kto taki chleb pieklby to ceny maki nie gralyby roli. Gdyby toby… Poprawka: niektorzy na tym forum rozumieja o jaka make I o jaki chleb mi chodzi, nie bede sie powtarzal. Nasi sasiedzi za miedza jak I cala reszta tej zgrai sa w totalnym bledzie sadzac, ze pieka ten wlasciwy chleb, ale zaczynam sie powtarzac. Teraz, powiem wam gdzie jest przyszlosc: w wyrobach bezglutenowych. Uwaga: zyto I to, ehem, pszencudo tez odpadaja,bo wiadomo. A wiec z czego piec? Trafilem na wyrob ktory ma nastepujacy sklad:woda, skrobia tapioki, maka z brazowego ryzu,skrobia ziemniaczana, podfermentowana maka ryzowa,cukier trzcinowy,olej paskudztwo hydrogenizowane,pelna maka sorgowa,bialka,proszek do pieczenia, jednak drozdze, sol z d. pawiana czyli morska. Po co sie tak meczyc z tym? Ano dlatego, ze czlowiek po tym wyrobie nie ma reakcji jak po obecnych. I nie pisze tu o jakichs celiakach. Standardowe pieczywo ma problem gluten, chociaz z tym ostatnio sobie sprytnie poradzono oplacajac jakiegos glupa ktory stwiedzil, ze to nie gluten w pszenicy a jakas forma cukru jest ta niedobra… Pod rozwage. Wg mnie to ten product jest rewelacyjny. Tak, cena wysoka 2x, ilosc polowa ale organoleptyka I trawienie sa duzio powyzej tradycyjnych. Tak,powiecie ale cena... Odpowiem na to tak: bedziemy tylko tak bogaci jak nasi klienci.Pod tym jak i wieloma innymi wzgledami nie roznimy sie od lekarzy...
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-09-24 18:23:52autor: mike
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
103 piec..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
miesiarka..
dzieże do ..
dzielarka..
mieszałka..
miesiarka masz..
maszynka do..
miesiarki..
miesiarki..
elektryczna..
mieszałka xun..
mieszałka xun..
dzieże do..
dzieże do..
dzieże..
potężna..
miesiarka..
miesiarka..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt