Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Witam jak najszybciej wysuszyc poeczywo pszenne do zmielenia na tarta bułke?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-02-22 12:41:46autor: acm11
Panowie prosze o poradę jak robicie chleb żytni 100% na zakwasie bez dodatku drożdży nie mogę sobie poradzić wychodzi gliniasty
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-22 11:28:56autor: zajem
Panie , Panowie co wy na to : moi piekarze umieją czytać więc wyczytali : Pan premier powiedział że zmniejszenia stawki watu nie będzie ale za to rosnąć mają pensje pracowników - więc podwyżki i tyle.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2018-02-22 07:59:54autor:
sądząc po wpisach w ogłoszeniach ktoś wykolegował niezle piekarzy w irlandii,byłem tam 6 lat wiem o kogo chodzi ale to tak zwany wierzchołek góry lodowej ,fajnie by było jakby ktoś się odważył napisać że nie bardzo opłaca się jechać piekarzowi do pracy w piekarni a napewno w takiej z polskimi korzeniami ,ale jak tu sie przyznać że na te 3 czy 4 tygodnie z zimnym łokciem w kraju i na fejsie to cały rok się skrobie idziesz do pracy dostajesz koło 10 euro na godzinę oczywiście brutto to przy 40 godzinach daje jakieś 340 euro na rękę ,pokój to teraz 300 euro na miesiąc i jeszcze trzeba mieć szczęscie żeby go znależć co drugi miesiąć trzeba wysypać koło 100euro prąd i ogrzewanie paczka fajek 14 euro flaszka wódki 20 euro to takie najprostsze przykłady więc koledzy weżcie ołówek i policzcie czasy kiedy opłacało sie pracować w ie minęły oczywiście mówię o piekarzach pójdziesz do irlandczyka do ci z 14 euro a ludzie którzy tu lecą bez języka żeby zdać się na czyjąś łaskę to naprawdę dla mnie abstrakcja,miałem to szczęscie ominęła mnie ta tzw patologia pracowałem wiekszość czasu w piekarni irlandzkiej ale naprawdę znam ludzi którzy przeżyli tu prawdziwe rozczarowanie i dziwi mnie że nikt nie napisze prawdy naściągają ludzi do pracy i albo niema pieniędzy albo niema godzin jest firma gdzie masz 100 euro dniówki i robisz 12czy 13 godzin możesz wywalczyć sobie stawkę godzinową i nagle okazuje się ze niema godzin dla ciebie,ze 3 latatemu byla tez praca u takiego nerwowego chlopca tez nie polecali i długo by wymieniać czytajcie pytajcie szukajcie zanim sie zdecydujecie wszedzie dobrze gdzie nas niema Pozdro ps.a jak chcecie jechać nie zapomnijcie gumniaków i sztormiaka
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2018-02-21 18:31:28autor: azja100
LOZAMET KRAJALNICA MAM PROBLEM Z WLACZENIEM ( strzela jakis jakby stycznik) JAK JUZ SIE ZALACZY TO PRACUJE ) wymienilem stycznik u gory taki prostadkatny relpol ale nie pomoglo gdzie szukac przyczyny
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-02-21 09:31:58autor: acm11
witam bardzo prosze o podpowiedz odnośnie modelu drukarki zebra dziekuje
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-02-20 21:43:14autor: marios222
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaki program polecacie do piekarni. Zależy mi na tym aby była możliwość wyliczania tabeli wartości energetycznych.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-20 19:27:12autor:
Proszę o poradę gdzie mogę wysłać do naprawy dwie rózgi do Ubijaczki Rego z grubymi drutami. Albo kupię taką rózgę.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-20 18:57:05autor: Asaf
Witam. Panowie czy ktoś powie jak to jest z tym odroczonym rozrost bądź cool risingiem? Czy na prawdę dobrze się to sprzedaje? U mnie na Mazowszu jedna piekarnia jakiś czas temu weszła w ten temat i widać, że się rozwijają. Pozdrawiam
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2018-02-19 19:24:31autor: onufry
Witam.Szukam firmy z wielkopolski która PROWADZI księgi haccp.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-19 18:10:25autor: tusiu-adas
Panowie i Panie chciałbym poruszyć sprawę która nas nie długo dopadnie. Mianowicie jak wiemy wszyscy dobrze już nie długo wchodzi prawo iż w niedziele będzie wszyscy zamknięte oprócz piekarni restauracji itd. Czy planujecie rozpisanie produkcji tzn zmian w niedziele jakos inaczej? Patrzac na to wszystko jeśli wszyscy mamy mieć wolna niedziele nie sadze aby komus chciało się przychodzić do pracy normlanie tak jak kiedyś. Mysleliscie nad jakimiś zmianami w godzinach pracy albo jak to roziwazac aby piekarze przychodzili w niedziele do pracy na ta 19 ? placic 200-300% za te pare godzin ? to jednak sporo ale znow jak nie przyjdą to nie zdarzymy z produkcja krojeniem tego wszystkiego ...
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2018-02-19 09:22:32autor: Harakirii
Ile dajecie wody na 15kg pomady jeżeli chodzi o produkt do pączków?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-02-17 19:11:06autor: ccc
Witam. Poszukuję na terenie południowej Polski firm zajmujących się projektowaniem i wykonawstwem wyposażenia sklepu piek-cuk z serwisem kawowym. Zależy mi na rzetelnej firmie z doświadczeniem w tych zagadnieniach. Bardzo dziękuję za podpowiedzi i namiary
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-17 06:57:05autor: fred
Haton czy Glimek Witam mam pytanie do Kolegów którzy pracują na tych liniach oglądałem jak i Hatona Crustice tak i Glimka Haton dzielarka V300 stożek z olejeniem niebieski CR59 szafa dynamiczna BIP72 stół wydłużający Combi E2 Glkimek dzielarka sd180 stożek CR360 szafa IPP i stół MO300. Urządzenia w swojej konstrukcji na pierwszy rzut oka bliźniacze ich praca jest bardzo zbliżona do siebie dzielarki trzymają wagę i dzielą ładne nie zmęczone kęsy w porównaniu do lini innych producentów stożki Glimek miał regulacje rynien co pozwalało w odpowiedni sposób ustawić szerokość rynien w stosunku do wagi ciasta Haton tego już nie miał ale dawał sobie rade jak i z ciastem o wadze 0,6 i 1kg. Szafy tu dużo nie widać ciasto dobrze odprężone jak i w jednej tak i w drugiej. Stół wydłużający jak bym widział te same stoły ale z nalepkami różnych producentów tyle że Haton ma posypywacz do mąki. Trudno jest ocenić którą wybrać nie mając jej w komplecie na warsztacie przynajmniej przez tydzień w którym ludzie się przyzwyczają do ustawień i pracowania na takim urządzeniu a tu raczej żadna z firm sprzedających nie wstawi kompletu na tydzień i będzie siedziała i ustawiała to są dla nich duże koszta. Wiadomo jeden dzień stożek plus waga każdy przywiezie ale co mi po jednym max 2 dniach. Tu moje pytanie czy Koledzy mogą się podzielić swoimi Spostrzeżeniami na temat tych urządzeń na jakich ciastach z nimi pracujecie my mamy ciasta dosyć sztywne na kwasie bez stabilizacji, jak jest u was na czym pracujecie decyzja jest dość trudna tym bardziej że różnica w cenie jest dość znaczna Pozdrawiam i dziękuje za ewentualną pomoc
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-02-16 19:13:42autor: kcmc69
Witam.Koleżanki koledzy szukam płytek do pieca rrk ceramicznych do na zewnątrz.Możę ma ktoś na sprzedaż takie małe prostąkątne.tel. 504 4131 426
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-16 18:53:24autor: tusiu-adas
Cześć! Chciałabym otworzyć małą kawiarnię z pirkarnią i podpytać jakie piece są najlepsze? na co zwrócić uwagę?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-16 18:40:15autor:
ten temat dawno nie poruszany jakie obecnie macie ceny mąki u mnie 750- 96 gr i 500 - 1 zł netto czy to rynkowa cena
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-16 18:35:48autor: bogdan561
Ktoś jeszcze może używa kwasownik, daje to jakieś korzyści? Albo do podmłody się nada?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-16 08:56:49autor: Leszek26
Witam Proszę o doradę czym zastapić piec RRK -32 Ceramiczno-rurowym ? jakim ? Woskie modele ? Rurowym ? jakim ? Bongard ? Praca na jedna zmiane 8-9 godzin dziennie pozdrawiam
komentarzy: 40
ostatni komentarz: 2018-02-15 22:14:10autor: ktxx
Witam.Koledzy bardzo proszę o opinię na temat tureckich krajalnic do chleba.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-15 22:08:44autor: miecka67
Proszę o poradę w sprawie konserwacji pieca. Chodzi o czyszczenie okna pieca z przypalonego tłuszczu itd. Preparaty, które radziły sobie z tym dotychczas niestety niszczyły uszczelkę wokół szyby. Natomiast te, które nie naruszały uszczelki nie radziły sobie z "brudem". Z jakiego produktu korzystacie albo jakiej metody używacie w swoim przypadku? Dziękuję z góry za pomoc. Pawel
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-02-15 16:56:07autor:
Panowie mam problem ze zbyt szybko starzejącym się chlebem!!
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-15 11:52:23autor: pawel123
Dzien dobry, bardzo prosze o recepture na paczki naważka presy 2.10 kg (jedno ciasto na około 20 pres) miekna i po czasie robia sie gumowe, jak stare ciasto powinno byc przed wsadzeniem?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-02-15 10:33:48autor:
Ten świat już schodzi na psy.Zamówiłem tak jak zawsze surowce( z hurtowni która mnie zaopatruje) na tłusty czwartek.Z całego roztargnienia nie zdążyłem przyjrzeć się śmietanie którą dostarczyli.Dodam że zawsze była ok.Po ubiciu zauważyłem że jakoś dużo tego wyszło.Czytam etykietę i ku mojemu zdziwieniu odkryłem że nie wiele tam śmietany.W smaku, jak kiedyś "ciepłe lody".I Tak dzieje się ze wszystkimi surowcami które dostarczają,coraz więcej we wszystkim chemi.CO ROBIĆ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-02-15 08:32:45autor: tim2012
RRK komuś potrzebny? https://www.olx.pl/oferta/piece-piekarnicze-rrk-CID619-IDrvpSN.html#45cf16dfda;promoted
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-15 06:29:05autor: bksufo
Witam, mam problem z chlebem żytnim formowym miękisz gliniasty klei sie do noża drugiego i trzeciego dnia mniej świeży jest 4 dni i dłużej. Robię żurek zakwas ciasto ukwaszam 50% mąki ciasto garuje 30 min przebijam i do forem
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-02-14 20:08:22autor: zajem
Witam, od jakiegoś czasu smażę pączki hurtowo i mam dwa problemy: 1. niektóre pączki są puste w środku, tak jakby została z nich fajnie wyrośnięta skórka, a marmolada "lata" w środku 2. pierwszych 30 pączków smaży się idealnie, później są coraz mniejsze ( mimo, iż wyrośnięte były ), i takie jakby mniej pulchne.. Może ktoś, coś...
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-02-14 14:38:55autor:
witam . potrzebowalbym recepture na dobre kokosanki , bez mieszanek gotowych z worka . moge podjac wspolprace na ten produkt ( ok200kg na tydzien , zaleznie od sprzedazy) od pol roku nierobie ich bo kokos przychodzi oddtluszczony zaczely wychodzic male i niewyrastaly w piecu . dziekuje za kazda podpowiedz
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-14 13:55:32autor: michal7730
Witam potrzebuję mieszałkę do ciasta spiralną z kotłami oraz dużą patelnię do pączków proszę o info dzięki
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-13 20:10:07autor: andrzej70
Mam takie pytanie, robiąc paczka hiszpanskiego z ciasta parzonego jest koniecznosc smazenia go zanurzego w calosci w oleju? cukierniczki szprycuja go na pergaminie,potem wkladaja do smazalnika, jak z jednej strony sie usmazy to go odwracaja i druga siatka przyciskaja zeby byl cały zanurzony,twierdza ze inaczej "postrzela cały" pytam dlatego ze w starej małej patelni mialem dorobioną taką łape którą dociskałem siatke z zanurzonymi pączkami a teraz smazą na nowej wiekszej i dociskaja recznie podczas smazenia
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-12 23:42:29autor: waw13
Chrupiaca Skorka Dzien dobry, zastanawiam sie jak utrzymac chrupica skorke po zapakowaniu chleba. Skorka nam mieknie, mimo ze kroimy go i pakujemy po calkowitym ostygnieciu. Na drugi dzien skorka jest miekka. Pomocyy ! :) Moze za malo go pryskamy przed wsadzeniem go do pieca ? Moze powinnismy pryskac go w trakcie pieczenia ? Dziekuje
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-12 18:39:59autor:
Witam, potrzebuje koszyki do fermentacji na duzy chleb, czy ktos z Was posiada do sprzedania?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-12 15:03:57autor: lukrz93@wp.pl
witam jakiej drukarki do etykiet na pieczywo używacie i jaki jest koszt takiej maszyny?a jaki koszt papieru ?
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2018-02-12 10:58:22autor: adziu6
Czy ma ktos kontakt na kulki metalowe (lozyskowe)z odpadu chce zakupic aby przerobic zaparowanie w miwe roll-in tzn wypelnic kulkami te kolebki aby nie oblepial sie kamien kotlowy
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-11 16:09:02autor: acm11
Witam potrzebuje kupic na próbę troche polepszacza super activ free firmy Zelandia.dzwonilem do firmy ale nie maja probek .trzeba kuoic caly worek 25kg
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-02-11 12:40:10autor: jmazaj
Witam mam mały problem w sierpniu 2017 przez 2 miesiące próbnie testowałem na swoje sklepy kanapki były to małe ilości 10-20szt.nie wiedziałem że muszę to zgłosić do sanepidu o rozszerzenie działalności panie przyszły stwierdziły że warunki są o.k.ale teraz luty 2018 przyszła decyzja że mam podać obrót za rok ubiegły celem wymierzenia mi kary.Pytanie czy ich nie obowiązuje termin wydawania decyzji.Swoboda o działalności gospodarczej;).
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-10 08:45:25autor: jacek13
Rura od zaparowania w matadorze kupilem nowa gruboscienna polcalowa moje pytanie ile otworow i jakiej srednicy wywiercic , drugie pytanie czy robic jedna dziurke na dole aby nadmiar wody splynal z rury na prety
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-09 20:05:35autor: acm11
https://youtu.be/iNGYKxMlu1E :)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-09 17:58:18autor: amelka25
Witam. Tłusty Czwartek całą noc przy patelni a o 8 rano kontrola z sanepidu. To ta ma wyglądać ta nasza wolność gospodarcza????? coś jest chyba nie tak
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-08 22:37:07autor: mario5
Czym myjecie posadzki w zakładach piekarniczych i cukierniczych? Chodzi mi o metodę, a nie środki czystości. Jaką maszynę polecacie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-02-07 20:28:30autor:
Witam jaki polecicie piec obrotowy na olej opalowy?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-02-07 08:42:00autor: dygi9
Panowie piekarze,potrzebuje na cito przepis na kwas razowy ok.10kg. Ma być uzyty do chleba.Potrzebuje proporcje.Prosze o pomoc.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-02-06 18:06:22autor: joannasp5rmi
Witam panów piekarzy.Potrzebuję recepturę na chleb baltonowski i kajzerkę.Szef mnie postawił do ciasta ale nie ma receptur wszystko robi się na pałę a chce mieć jak najlepszy towar.Bardzo proszę bo zależy mi żeby utrzymać pracę.Proszę pisać na email.Pozdrawiam.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-05 15:13:57autor:
CUKIERNIK - WROCŁAW Czujesz się wypalony w tym co robisz, czujesz, że utknąłeś w miejscu i się nie rozwijasz ? To co robisz nie daje Ci już satysfakcji i radości ? Nudzi Cię rutyna, powtarzalność i automatyzm ? A masz w sobie pasję pieczenia słodkości i chcesz się nią dzielić, chcesz ją pielęgnować i doskonalić. Wierzysz, że czekolada i domowa konfitura daje radość nawet w pochmurne dni. Znasz trendy w branży cukierniczej, masz wiedzę i doświadczenie, znasz jakość dobrego produktu. Jesteś kreatywny, sumienny, uczciwy, pozytywnie nastawiony do ludzi i tego co robisz. Jeśli tak to zapraszamy Cię do współtworzenia wyjątkowego miejsca na mapie gastronomicznej Wrocławia, miejsca jakiego jeszcze nie było, miejsca gdzie codziennie będziesz mógł zarażać gości swoją słodką pasją. Gwarantujemy Ci dużo radości i satysfakcji z pracy w ambitnym zespole, ciągły rozwój i podnoszenie kwalifikacji i umiejętności oraz stabilne zatrudnienie i wypłacalność. Zgłoszenia proszę przesyłać na adres: p.wysocki@wrocit.pl
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-02-03 19:58:23autor: pawelw
Witam. Czy ktoś ma wiedzę nt. wagodzielarki z wywrotnicą, którą oferuje Masz Gliwice? Interesują mnie opinie i uwagi użytkowników ew. kontakty. Z góry dziękuję i pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-02-02 14:36:34autor: fred
Navireo dla piekarni. Witam brać piekarską Chcę wam gorąco polecić ten program do obsługi piekarni. Można w nim robić różne analizy,pełen wgląd do zwrotów. Po miesiącu pracy widzę że program zwróci się bardzo szybko (zmniejszenie zwrotów),ale najlepsze jest to że skrócilismy czas na wpisanie wz o 3 godziny dziennie
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-02-02 01:08:36autor: amelka25
witam gdzie zakupie wage do wazenia chleba z legalizacja ? ( waga szalkowa)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-02-01 10:40:26autor: acm11
Multidrop Polina Compact, z końcówkami, listwą do cięcia struną w doskonałym stanie, kompletnego, czystego zadbanego, mało używanego zamienię na busa izotermę do rozwozu pieczywa lub sprzedam. Zainteresowanych proszę o telefon lub email.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-01-31 23:25:16autor: Asaf
czy można jeszcze gdzieś kupić płótna na deski o wymiarach 215 cm x35 cm
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-01-30 22:42:06autor: jacekp
Witam planuję otworzyć domową piekarnię i piec chleb foremkowy ok.120 szt.dziennie.Czy nadaje się do tego piec konwekcyjny z zaparowaniem.Proszę o opinie
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-01-30 20:17:27autor: Urbaniaks
witam . czy ktos robi chleb ksiazecy40 z kompletu , mam problem peka i wychodzi plaski placek .robie go z naturalnego kwasu bo jest smaczniejszy a reszta jak pisze . temp ciasta 24-25 st. 20 min w kotle i na stol
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-01-30 20:11:47autor: michal7730
PIEKARZ - WROCŁAW Czujesz się wypalony w tym co robisz, czujesz, że utknąłeś w miejscu i się nie rozwijasz ? To co robisz nie daje Ci już satysfakcji i radości ? Nudzi Cię rutyna, powtarzalność i automatyzm ? A masz w sobie pasję pieczenia i chcesz się nią dzielić, chcesz ją pielęgnować i doskonalić. Znasz trendy w branży, masz wiedzę i doświadczenie w pracy z produktami ekologicznymi, znasz jakość dobrego produktu. Jesteś kreatywny, sumienny, uczciwy, pozytywnie nastawiony do ludzi i tego co robisz. Jeśli tak to zapraszamy Cię do współtworzenia wyjątkowego miejsca na mapie gastronomicznej Wrocławia, miejsca jakiego jeszcze nie było, miejsca gdzie z własnej, świeżo zmielonej mąki będziesz mógł upiec chleb o wyjątkowej jakości i smaku. Gwarantujemy Ci dużo radości i satysfakcji z pracy w ambitnym zespole, ciągły rozwój i podnoszenie kwalifikacji i umiejętności oraz stabilne zatrudnienie i wypłacalność. Zgłoszenia proszę przesyłać na adres: p.wysocki@wrocit.pl
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-01-30 19:31:18autor: pawelw
Witam. Poszukuję firmę która zajmuje się dorabianiem grzałek do pieca cukierniczego. Pilna sprawa. Pozdrawiam.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-01-30 12:57:28autor: cukierniaj
Regulacja wilgotności w chłodni z ciastem ? Witam Jak sobie radzicie z poziomem wilgotności w chłodniach z ciastem cukierniczym ? Latem ze względu na duże różnice temperatur, częste otwieranie/zamykanie drzwi mamy problemy z wytrącaniem się skroplin wody w chłodni. Chłodnia ma niby skraplacz, ustawione odszranianie itd, ale w takich sytuacjach się to nie sprawdza. Czy macie może jakieś dodatkowe systemu osuszające powietrze ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-01-29 22:56:04autor: Rayban
jaki otwieracz do puszek do cukierni te normalne domowe sa jednorazowe
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-01-29 22:01:00autor: acm11
Witam wysiadł mi potencjometr do regulacji obrotów w mikserze cukierniczym. Nowy jest cholernie drogi, czy macie namiary na firmę z jakimiś zamiennikami?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-01-28 10:28:04autor: amelka25
Witam wszystkich! Pilnie poszukuje producenta mieszanki keksowej, jeśli posiada ktoś jakiś kontakt bądź nazwę firmy proszę o komentarz. Dzięki, Pozdrawiam i życzę sukcesów
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-01-28 09:47:55autor:
Witam mam zapotrzebowanie na trochę bułek do burgera ktoś pomoże z receptura
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-01-27 07:00:38autor: pawel123
Witam potrzebuje numer do Pana Zdzisława Dernogi co piece remontuje. Ktoś pomoże
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2018-01-27 06:54:53autor: pawel123
Siema piekarze ! Piszę do Was z małą porada..otóż coś się dzieje u Mnie w piek.z chlebem dziwnego.. Kiedy skulany i nagarowany kęs wsadzimy do pieca,zaczyna pękać on na śluzie od dołu,próbujemy wszystkiego ale cały czas tak się dzieje..jakies porady co robić? Dodam tylko że mam wagodzielarke i stożek..pozdrawiam!
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2018-01-25 22:12:12autor:
witam sprzedam żelazko maszyne do pieczenia korpusów na babeczki kruche matryca na 9 szt wymiary babeczki 9x7,5x2 cm maszyna w bardzo dobrym stanie dodatkowo sprawdzona receptura zainteresowanym wyśle zdjęcia mój adres many12@interia.pl polecam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-01-24 22:15:13autor: piwek
Witam. Od lat prowadzę małą piekarnię. Chciałbym nawiązać współpracę z nową hurtownią, która by mnie zaopatrywała. Obecnie zamawiam z Tajfuna, ale szukam innej. Jaką firmę polecacie? Jestem z podkarpacia, okolice Rzeszowa.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-01-24 09:37:59autor: franiu
Samazalnik do pączków. Jaki możecie polecić potrzebuje na 60-80 pączków
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2018-01-24 00:22:47autor: pawel123
Pytanie odnosnie AXELA obecnie kobietka w biurze drukuje zwroty osobno a dodody dostaw osobno i pozniej spina a jak ustawic program aby zwroty drukowaly sie pod dowodami dostaw. Prosze o odpowiedz dziekuje
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-01-23 18:25:25autor: acm11
Dla poszukujących pracy za granicą- konkretnie kucharz. Oferta pracy z hotelu, który znam i polecam jako pracodawcę. Arbeiten in Tirol: Familiengeführtes wunderschönes Hotel nahe der deutschen Grenze mit Spa Bereich, Gourmetrestaurant (2 Hauben Gaul Millau, 4 Sterne bei a la Carte, 3 Gabeln bei Falstaff) sucht ab sofort oder später Koch mit Erfahrung und deutscher Sprache, 14 Gehälter , Kost frei , Unterkunft (Unkostenbeitrag) Bewerbung per Mail: mw@sonnenhof-tirol.com, Tel. 00435675-6375411 oder unter www.sonnenhof-tirol.com
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-01-23 14:41:52autor: sylwek z mińska
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
szukam pracy ..
mieszałka..
konig ..
kupię mikser..
krajalnice do..
mieszałka masz..
mieszałka w&p..
mieszałka..
..
młynek do..
ubijaczka..
krajalnica ..
krajalnica..
krajalnica..
piekarz praca..
dam pracę..
sprzedam kosze..
sprzedam linie..
kemper spl 75..
teflonowe..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama