Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


Dając czas - dajesz jakość. Kasta do technologii odroczonego wypieku.


tematy  dodaj nowy temat
Navireo insert w piekarni, czy ktoś używa?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-24 11:04:26autor: Roman S
MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE !!!!! KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO ? WSZYSTKO DROŻEJE , WSZYSTKO DROŻEJE , ...... !!!!
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-24 07:50:18autor: goran
Witam Zastanawiam się na kupnem żurownika. Stad moje pytania, Co daje żur w produkcji chleba czy wydłuża jego swieżość? i czy jest lepszy od zakwasu tradycyjnego.???
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-23 20:39:18autor: mario5
Mam zamiar kupić piec cukierniczy elektryczny modułowy i zastanawiam się który wybrać zagraniczny czy polski jeżeli ktoś może polecić jakiś piec chętnie skorzystam pozdrawiam
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2017-05-23 12:48:42autor:
Co robicie z kwasem w takie przestoje jak weekend majowy?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-21 16:23:53autor: bksufo
Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda metoda robienia chleba na zurku jakie są jej wady i zalety.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-05-21 16:13:50autor: maniche999
... uparcie i skrycie ...
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-21 13:22:18autor: rafal1a3
Panowie! produkujemy na potrzeby własnych sklepów 10kg ciastek dziennie. Robimy to ręcznie.Prosze o podanie producenta niewielkich maszyn do takiej produkcji. Dziękuje Andrzej
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-21 10:01:46autor: aspiek
chciałbym kupic zmywarke do piekarni. Na drobny sprzet, rozgi kociołki blachu i moze kosze. Chyba jednak skłaniałbym sie za uzywana.. Podzielcie sie doswiadczeniami. dzieki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-20 21:11:34autor: kordesik
Poszukuję pracy 15 lat doświadczenia. Głównie deserownia i torty. Możliwość relokacji. Tylko Polska. Samodzielny. Wysyłam video-CV. Dodatkowe pytania można zamieszczać pod postem.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-05-19 20:29:48autor:
UWAGA!!! Uwazajcie na ogloszenia z okolic Stuttgartu. Facet ma na imie Krzysztof to oszust i kombinator. Unikajcie go jak ognia zaden z niego pracodawca. Do dzisiaj nie wyplacil mi pieniedzy.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-19 10:13:01autor: katowitz
Karty specyfikacji produktu Witam serdecznie, Otwieram serwis dla piekarzy i cukierników do generowania kart produktów (skład, alergeny, tabelka wartości odżywczych i wiele innych) Obecnie serwis jest w wersji BETA w związku z tym poszukuję "testerów" serwisu. W zamian oferuję konto premium za darmo. Chętnych do skorzystania z generatora zapraszam do kontaktu drogą e-mailową: kontakt@kartaproduktu.eu Pozdrawiam !
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-17 19:46:32autor: Wach
Chleb z ziemniakami! Czy ktoś produkuje chleb z ziemniakami i mógłby się podzielić przepisem :-)!
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-17 15:16:03autor: zosia12
Często przepalające się żarówki w piecu średnio raz na miesiąc 4szt. jak radzicie sobie z tym problemem ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-17 09:09:40autor: Januszek_11
Cześć! potrzebuję porady. wyrabiam grube paluchy po formowaniu mają grubość 12mm,wszystko robione jest ręcznie, zależy mi na tym abyt zautomatyzować produkcję, znacię kogoś/jakąś firmę, która w miarę przyziemnych pieniążkach byłaby w stanie zbudować mi takie coś ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-17 08:54:52autor:
Posiada ktoś osłonę do Xuna na całą dzieże? Są z Ibisa ale cena 800zł to tak nie mało. Może ktoś zna jakiegoś rzemieślnika co zrobi takie cudo?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-05-17 08:09:11autor: bksufo
Witam kolegów i koleżanki, używany piec Bongard, rurowy 10m2 - czy warto kupić ? Obecnie mam używam wysłużonego Matadora. Na co zwrócić uwagę - czy prawdą jest niższy koszt energii przy piecu rurowym? Jak z ilością pary w takich piecach ? Będę wdzięczny za każdą opinię w temacie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-16 14:30:37autor: zombiq
Witam. Jaką krajalnice polecicie do krojenia 700 zwykłego i 250 ziarnistego oczywiście używaną i kogo polecicie że sprzedających.dziękuje i pozdrawiam.504 131 426
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-16 13:43:29autor: tusiu-adas
Witam, jestem studentką Zarządzania i zwracam się do Państwa z prośbą o udostępnienie/wysłanie cennik hurtowego pieczywa. Taki cennik potraktowany będzie jako przykładowy (nigdzie nie udostępniany) w celu wykonania projektu z Zarządzania zapasami.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-14 20:45:42autor:
Witam poszukuje schematu do pieca rurkowego Bongard Piec 10m2 typ pieca : cervap 10.16 10. Z góry dziękuje za wszelka pomoc
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-14 17:27:42autor: ksaize
Dzien dobry, przymierzam sie do wymiany pieca na piekarni aktualnie mam zwyklego ceremika 18 chcialbym spytac was z jakiej firmy w macie piece I jak je oceniacie ? Ja patrze na takie firmy jak Hein - rurowy lub bongard- rurowy lub Heuft - olej lub konrfei - olej co wedlug was jest lepsze? w co isc ? w rurowy czy kociol z olejem ? Pozdrawiam i mam nadzieje ze jezeli juz zacznie ktos komentowac to rozpisze sie o swoim piecu co mu w nim pasuje a co nie itd :) .
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-13 12:02:32autor: Harakirii
Witam mam problem z chlebem w miękkiszu występują dziury nie końiecznie pod skórką ale w całym chlebie. Nie mam już pomysłu jak to zliwidować może ktoś coś doradzić?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-12 16:21:52autor: basiadajka@interia.p
Witam, mam pytanie, jak u Was z dostawcą energii elektrycznej? Czy często macie przerwy w dostawch? Jak sobie radzicie?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-05-12 16:15:59autor:
Witam! Czy używają Państwo mąki standaryzowane (kwasem L-askorbinowym) jeżeli tak czy podajecie w wykazie składników kwas l-askorbinowy??? bo ostatnio kontrolerzy się tego doczepili i kazali podawać taką informację .
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-12 15:51:08autor:
Dzień dobry, Mam piec RTS35 duży i przerobiony na taśmy. Pali węgla za 6 tysięcy zł na 1 miesiąc przy 8 godzinach pracy. Jakość wypieczonego pieczywa jest różna. Planuję go zburzyć i postawić piec rurowy lub termoolejowy. Czy warto? Czy będzie różnica w jakości i oszczędności? Piekarnia z wielkopolski
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-05-12 15:17:54autor:
Dzień dobry, Czeka mnie wymiana płomiennicy w moim piecu matadorze. Czy orientuje się ktoś z Was z jakiego rodzaju blachy, typu jest ona wykonana ? Jakiej grubości blachy ma być wykonana rura płomiennicy ? Czy pamięta ktoś szacunkowy koszt takiej rury ? Dziękuję za waszą pomoc - Ania.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-05-11 23:29:28autor:
Szanowni Państwo, jaki polecacie program komputerowy do obsługi piekarni (faktury, dokumenty wz, zwroty itd). Chciałbym wkroczyć w XXI wiek, gdyż obecnie jestem w mrokach średniowiecza ze swoim Subiektem 4MEGA. Na tą chwilę rozważam program ProfiPiek lub InfoPiek. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z w/w programami? Może ktoś podpowie jakieś inne rozwiązanie?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-11 12:19:23autor:
Poszukuje do obrotowki miwe duzej zebatki do napedu wozka oraz lancucha I bagnetu(plaskownik zespawany ze szpikulcem) gdzie szuksc?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-10 20:51:56autor: acm11
Szukam kocioł warzelny dwuścienny z mieszadłem najlepiej o małej pojemności 10-20 l Kocioł wewnętrzny najlepiej miedziany. Ogrzewany elektrycznie lub na gaz.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-05-10 17:47:58autor: Asaf
Witam , może ktoś wie gdzie kupić części do miesiarek spiralnych VMI BERTO ITALIA?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-05-09 15:25:37autor: grzegorz11
Przymierzam się do modernizacja pieca ceramicznego RRK ma ofertę eko czy podajnik proszę kolegów z branży o pomoc!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-07 16:30:48autor:
Potrzebuję mieszałkę Masz 350 z kotłami lub inną proszę o info dziękuję
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-07 12:52:46autor: andrzej70
Malmon zna ktoś taką firmę.Czy warto handlować z nimi.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-05-06 13:59:01autor:
Czym smarujecie dzielarki Fortuna A3 automaty ? Polecono mi smar zgodny z normą NSF H1. Z tego co wyczytałem nie może on mieć bezpośredniego kontaktu z żywnością. Chciałbym kupić coś w sprayu do smarowania noży dzielarki. Obecnie używamy jadalnego. Kiepsko wpływa jednak na noże i lepi wszystko do siebie. Mam gdzieś jeszcze olej parafinowy, czy będzie lepszy ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-05 09:38:45autor: Rayban
Witam, Mam pytanie odnośnie grzałki do pieca Salwa. Czy ktoś, coś wie gdzie można zakupić bądź wykonać na zamówienie.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-03 15:41:45autor:
Witam. Mam problem z młynem, otóż mam do Was pytanie z jakich młynów bierzecie mąkę ? I jak jest z jej jakością?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-03 15:28:53autor: marcypek
Gdzie najtaniej kupic pellet stelmet lava u producenta czy macie jakis dobry kanal na zakup 6 palet co miesiac
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-02 22:45:52autor: acm11
Szanowni Państwo. Jeśli ma ktoś na zbyciu: Młynoznawstwo Małyszczycki Stanisław,to proszę o informację.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-04-29 21:59:52autor: sweetn
Daty na etykietach papierowych ? Czy ktoś z Was korzysta z jakiegoś urządzenia umożliwiającego nadruk daty, wybicie na etykiecie papierowej ? Obecnie robimy to ręcznie. Chciałbym wdrożyć jakieś urządzenie do tego celu. Z góry dziękuję za pomoc
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-04-29 15:33:36autor: Rayban
Nowa reklama w tv.Chleb na zakwasie z pieca opalanego drewnem!Co na to rzemieślnicy?
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2017-04-28 13:00:22autor: tim2012
Chcę zakupić dzielarkę automat do mojej piekarni. Włoska Vitella 35 000 a niemieckie do 150 000. Raczej wybiorę włoska bo najtańsza na rynku i wiele firm nią handluje.Czy ktoś to ma ? Warto kupić?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-04-28 08:46:01autor: piekarz71
Witam potrzebuję namiary na jakąś solidną wagę elektroniczną. Chodzi mi o wagę stołową do ważenia kęsów ciasta. Z góry wielkie dzięki.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-04-28 07:55:49autor: loizik
Witam.Kogo polecicie jeśli chodzi o noże do krajalnicy oraz szukam myjki do koszy co polecicie i jaką dużą.Myślałem taką na 2-3 kosze 60-40-40 Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-04-27 19:29:59autor: tusiu-adas
Witam kolegów, prosze o pomoc i opienie. Pączki są lepsze z frytury czy ze smalcu? jak lukrować pączki żeby wyszła delikatna glazurka ( a nie lukrowa skorupa). Z góry dziekuje za pomoc
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2017-04-27 09:27:58autor: lug
Polepszacze dynamil lesaffre cala gama kolorow ktory wg Was najlepszy do pszenno-zytniego a ktory do pszennego
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-04-25 22:40:19autor: acm11
może ktoś posiada obrotówkę WP podobną jak w ogłoszeniu i wypowie się czy warto kupić takiego 15 letniego dziadka ? http://allegro.pl/piec-wozkowy-obrotowy-wp-unitherm-5-szt-130-wozkow-i6794342941.html
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-04-25 08:51:54autor: bksufo
Witam, jestem studentem politechniki w trakcie pisania pracy inż, pracę piszę min. o rodzajach, możliwościach zastosowania innych źródeł w piecu RRK. Forum wydaję mi się bardzo przyjazne i liczę na pomoc. Usprawnienie odbywało by się na zmianie źródła, które generuje płomień podgrzewający rury perkinsa które przekazują ciepło. Proponowane zasilania to: gaz, prąd, pellet, biomasa, jak odbywa się modernizacja w przypadku stosowania takich rozwiązań? Słyszałem że w przypadku gazu dokładane są jakieś przystawki generujące płomień z gazu. Jaka jest różnica w opłatach środowiskowych da się to samemu wyliczyć? Prosił bym o każde namiary, telefony, link do fimr specjalizujących się w tym.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-04-24 07:26:59autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
poszukuje..
praca..
zatrudnię..
riello 40 fs..
koła do wózków..
wózek do pieca..
kasty do..
koszyki do..
formy do..
sprzedam tace..
pokrowce na..
taśmy do..
taśmy do..
teflonowe..
zamiatacze pod..
łopaty..
gastronomia -..
piekarz szuka..
rękawice..
blacha..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama