Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Chemia lub zewnętrzna firma czyszcząca wózki z kwasówki. Polecicie coś? Jakie stawki za wózek?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-25 12:56:42autor: bksufo
Witam mam takie pytanie mój tata prowadzi warsztat ceramiczny kilka lat temu ktoś zamówił płyty piekarskie szamotowe 35x 35x 5 i nie odebrał czy tego jeszcze ktoś używa czy lepiej z mielic i przerobic
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-25 01:40:54autor:
... uparcie i skrycie ...
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-06-24 22:40:22autor: rafal1a3
Potrzebuję kotły do kempera i diosny ma ktos moze?szukam krajalnicy tasmowej dużej z klipsownicą proszę o info
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-23 21:20:20autor: andrzej70
Witam potrzebuję mieszałkę z kotłami wyjezdnymi najchętniej Masz lub Kemper proszę o info dziękuję.Jakie ceny mąki u was?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-23 21:20:13autor: andrzej70
Plaski i maly chleb. Pomocy. Od niedzieli nie wychodzi . Jest plaski albo troszke wyzszy ale maly i ciezki . Co moze byc przyczyna. Kwas? . Dodam ze pod zadnym sposobem nie wychodzi. Woda deszczowka cuasto niezbyt luzne .. nie. woda zimna ciasto sztywne .. nie ... zmniejszona ilosc polepszacza nawet o 0.1 dkg nie. Zwiekszona dawka o 0.1 tez nie. Dam mniej kwasu wiec troche wiecej zyta badz na odwrot . I wogole nie wychodzi. . . Piec. Hmm tez kilka dni byl slaby . Ani z mniejsza gara ani z wieksza non stop to samo. Na tasmach ladnie stoi a w piecu jakby kielbase na grilu robil. Moja wiedza z kombinowaniem sie na tym konczy
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-06-23 20:45:19autor:
Cześć polećcie mi jakiś przesiewacz.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-06-23 07:39:01autor: loizik
Witam wszystkich Wagodzielarka do ciasta KRAS CASSETTA INTEGRAL z firmy intelmarco,czy ktos taka uzywa?? interesuja mnie realne informacje w temacie pracy,awaryjnosci,serwisu oraz samego uzytkowania! dziekuje I Zycze wszystkich milego dnia:)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-22 23:14:40autor: simkin
Mikser/ubijaczka 10L - co możecie polecić ? Ciężko coś znaleźć w tej pojemności w miarę solidnego. Miałem 7L mikser technologiss. Porażka. A kosztował prawie 2000zł.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-22 14:33:43autor: Rayban
Podzielcie się stronami z używanym sprzętem piekarniczym z zachodu. Coś typu ebay.de
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-06-21 10:37:32autor: bksufo
Witam. Pytanie już wielokrotnie zadawane, ale ja dopiero teraz się tym muszę zająć. Chodzi o program do fakturowania i rozliczeń. Miałem przez lata prosty do obsługi hurtowni i było ok, tyle że był ubogi i wolny .Zainstalowałem Axela z Gliwic i jest okropnie skomplikowany (przynajmniej dla mnie). Chciałbym zapytać Was o jakiś sprawdzony i prosty program fakturowania i rozliczania płatności głównie. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-21 10:34:34autor: fred
Witam. Mam problem z bagietkami 60, 50 cm. Wychodzą płaskie popękane dodam iz dziennie produkuje ich ok 400 wiec teraz pytanie czy lepiej kupić bagieciarke ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-06-20 09:27:15autor: Simon6
Witam potrzebuję mieszałkę z kotłami wyjezdnymi najchętniej Masz lub Kemper proszę o info dziękuję.Jakie ceny mąki u was?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-06-19 21:54:23autor: andrzej70
Witam.Szuka krajalnicy do chleba Jack ktoś polecił mi firmę z Łodzi mogę prosić o namiary.Dziękuje i pozdrawiam.504131426
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-06-19 14:16:27autor: tusiu-adas
Mam problem z krojeniem chleba z przewagą mąki żytniej.Chleb krojony po kilku, a nawet kilkunastu godzinach bywa że miękisz się rozrywa,kromki są posklejane.Kroimy na taśmowej roxy z MASZu lub zwykłej pół automat.Jak wy radzicie sobie z krojeniem tego typu chlebów?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-06-19 13:03:20autor: pawel12
Tace do Fortuny 4 gdzie kupic ?moze ma.ktos.gdzies zbedna potrzebuje 1 sztuke?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-17 21:40:59autor: acm11
witam podczas wsadu robią sie pęcheże na chlebie jaka przyczyna dziekuje
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-17 14:19:29autor: marios222
Pomocy! Fatalna partia mąki i bułki kurczą się w piecu o połowę wielkości co czynić? Ciasto na podmodzie z prochem aco. Ktoścoś poradzi nim strace klientów?
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2017-06-17 11:32:57autor: miksus
Poszukuje dostawcy pieczywa oraz wyrobow cukierniczych interesuja mnie niskie ceny gdyz mam duzy rynek zbytu woj.lodzkie 505069267
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-06-16 15:55:08autor:
Witam. Myjka do koszy , jaką polecacie.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-06-16 08:30:04autor: niko50
witam szukam producenta folii do zawijania chleba na goracy stol poza firma KRAM ? 450mm
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-06-15 21:16:04autor: acm11
Chcę kupić szorowarkę do posadzki (raczej używaną). Możecie polecić jakąś firmę ? Do tej pory wypożyczałem CLEANFIX RA430E.https://www.youtube.com/watch?v=r9CELhTcrhk . Teraz myślę o jakimś karcherze pytanie BD czy BR. Co u Was lepiej się spisuje pad czy szczotka?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-06-13 22:37:15autor: bksufo
witam jakiej drukarki do etykiet na pieczywo używacie i jaki jest koszt takiej maszyny?a jaki koszt papieru ?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-06-12 08:26:11autor: adziu6
Jakie stawki są u Was w regionach netto/h dla Piekarza, cukiernika - bez nazw firm aby admin nie kasował
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-06-11 19:56:42autor: mario2
od 2018 roku opzz chce wprowadzić za pracę w niedziele stawkę 32,50 zł brutto za godzinę . Jak to widzicie ?
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2017-06-09 19:52:27autor: amelka25
Witam Poszukuję polskiej hurtowni piekarniczej i cukierniczej w Wielkiej Brytanii czy ktoś może mi pomóc Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-06-08 08:15:04autor: RAFII44
KUPIE BUŁKĘ TARTĄ 693 068 635
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-06-07 07:03:37autor: 1970 muszalski
Sanepid zazadał rejestru artykułów łatwo psujacych czy ktos spotkał z takim ządaniem i na czym to polega i jak rozwiazujecie ten problem za porady z góry dziekuje zapraszam do dyskusji
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-05 11:19:24autor: bogdan561
Witam ! Poszukuję firm posiadających w swojej ofercie piece cukiernicze - nowe. Jakie firmy koledzy polecacie? Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny 600 823 490
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-06-02 08:29:05autor: magick44
MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE !!!!! KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO ? WSZYSTKO DROŻEJE , WSZYSTKO DROŻEJE , ...... !!!!
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2017-06-02 08:26:20autor: goran
Panowie! produkujemy na potrzeby własnych sklepów 10kg ciastek dziennie. Robimy to ręcznie.Prosze o podanie producenta niewielkich maszyn do takiej produkcji. Dziękuje Andrzej
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-05-31 15:19:17autor: aspiek
Witam potrzebuje mieszałkę z kotłami spiralną Masz lub inną robie na starszej psuje mi się.Tylko w rozsądnej cenie proszę o info dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-28 22:23:44autor: andrzej70
Mam pytanie,czy ktos z was formuje bułki na zapiekanki i bułki wrocławskie na bagieciarce i czy potrzeba do tego dzielarkę hydrauliczną do równego podziału kesów,a także czy na prostych bez zagłębień blachach nie będą się kręciły?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-26 13:08:59autor: pawel12
Navireo insert w piekarni, czy ktoś używa?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-26 08:41:15autor: Roman S
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz lub..
piekarnia..
ser zott..
koła i zestawy..
riello 40 fs..
teflonowe..
taśmy do..
wyposażenie..
taśmy do..
krajalnica do..
fagor, hobart,..
autoryzowany..
bułka tarta..
termostaty .....
kupie bułke..
serwis..
części do..
..
piekarz..
piec do pizzy..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama