Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Witam, niedługo idę do szkoły branżowej ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie. Wybrałem zawód piekarza. Jak się ma kwestia zarobkowa piekarzy?
autor:
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2018-12-09 22:11:30
 boniu27 jesli jestes z Gdanska to w jakiej piekarni pracujesz?Pozdrawiam :)
autor: scunthorpe
2018-11-23 06:32:11
 Trzeba wyjeżdżać - poszerzać horyzonty.Co do płac w zawodzie to zarobki słabe dostajesz minimalną stawkę bez dodatku nocnego ?
autor: marcel
2018-11-22 20:07:48
 Zawsze mnie bardzo ciekawiła ta kwestia dlaczego ludzie nie potrafią lub nie chcą czytać ze zrozumieniem :)) boniu27 w którym to miejscu napisałem że jest u nas ,, tak kolorowo,, ? Masz tak świetnie płatną pracę, więc raczej powinieneś skierować kilka pozytywnych wypowiedzi do autora tematu, bo jak widać fachowcy w tym fachu mogą zarobić, a nie kierować wpis do mnie. A jak jest rozwój to i poszukiwanie pracowników ;) Pozdrawiam
autor: Paweł P Mazowsze
2018-11-20 20:24:41
 Polish Bakery Mazowsze Ltd.Jak u Was by było tak kolorowo to powiem tak. Do Was by pukali piekarze a to Wy wyciągacie ręce po nich. Ja w Polsce zarabiam w przeliczeniu na godzinę 35 zł ...fachowcy zostali .....fachowcy nie wyjechali!!!
autor: boniu27
2018-11-18 18:30:47
 Witam, jeśli w wakacje chciałbyś odbyć jakieś praktyki połączone z wizytą na Wyspach Brytyjskich to zapraszam nawet z kolegą lub dwoma do naszego zakładu Polish Bakery Mazowsze Ltd. Normalne stawki pracownicze w UK, możliwość porównania pracy zawodowej w Pl i za granicą, doświadczeni kierownicy produkcji górna półka krajowa od których można się czegoś nauczyć. Do przedmówców - Panowie zachęcać, a nie zniechęcać. Pozdrawiam wszystkich
autor:
2018-11-17 20:49:19
 Jestem z mazowieckiego ,prowadze zakład i powiem że się zmienia dużo się zmienia. Na pewno na lepsze dla pracowników. I wszystko może jest ok tylko w tym momencie kiedy nie ma ludzi do pracy powstają złudzenia. Pracodawca łudzi się że gdy więcej zapłaci to znajdzie dobrego pracownika , pracownik łudzi się że jego praca będzie tyle warta ile mu zaproponuje pracodawca który jest w kropce. A gdy np. polonistka zostaje księgową w firmie to wiadomo jakie moga być tego konsekwencje. Gdyby realnie popatrzeć na dzisiejszą sytuacje w jakiej znajdują się piekarnie to należałoby grubo ciągnąc ceny w góre żeby dobrze odnajdywać się w dzisiejszych czasach. Kto wozi do jakiejkolwiek sieci to wie jak wygląda przykładowa umowa z nimi ,jest to kilka lub kilkanaście stron dyktanda pod jakim piekarz ma chodzić. To nas piekarzy powinno być stać na prawników żeby dyktować warunki, a tu byle obwiesiowi z biura z sieci jesteście gotowi czyścić buty. Piekarze wstańcie z kolan, to nie będziecie musieli swoich pracowników na nie rzucać.
autor: Leszek26
2018-11-17 16:33:51
 Krzysztof C ma Pan rację wyzysk pracodawcy wobec pracownika,,,jestem z Gdańska i każdą piekarnię mogę opisać .Przyglądam się temu portalowi i nic się nie zmienia .
autor: boniu27
2018-11-16 15:17:34
 Mimo całego jadu jaki został wylany pomiędzy rozmówcami wcześniej, uważam że ten zawód będzie jeszcze szanowany, dobrze płatny ale niszowy i dlatego może być trudno.
autor: Leszek26
2018-11-16 09:13:45
 Tam gdzie chodzę do pracy fajna atmosfera, co raz bardziej mi się podoba zawód piekarza.
autor: koml
2018-10-08 08:33:32
 widze że chlopaki sie rozkrecili - prawda jest taka że piekarz to dziś nie tylko piekarz ale nade wszystko : wizjoner, ekonomista i psycholog i jak to wszystko połaczysz to wygrasz - ja skończyłam studia i zamiast bakać na państwowym wziełam firmę Dziadka i to wszystko a wnioski należą do ciebie
autor: Aldona2018
2018-10-07 23:27:28
 Ja nie mówię że jest głupio bo umie robić to co umie robic być przy piecu odbijać ważyc itd ale na piekarni nie tylko to się robi nie chodziło mi o to że umie tylko zamiatać bo umie to co powinien każdy piekarz mówiłem chodziło mi raczej o to że w każdym zakładzie są pewne zwyczaje porządek itd co kiedy i jak się robi. Np zawsze o 10 jemy o 10.30 WC a o 10.35 przewracamy bułki itd itd towar umie zrobić ale sam z siebie przez ten czas nie zainteresuje się co inni robią jak robią itd .. mówisz o szkoleniach dla kogo ja się pytam ? Kto się chce szkolić ? Socjalne ? Poje.. cię chyba chcesz to głosuj na PiS to dostaniesz znasz prawo w Polsce wgl ? Jak jest duża firma ponad 21 przcownikow to moja socjale idzie to z kasy właściciela - firmy ok 70tys do rozdania na 21 ludzi.. i co z tego w dupie to mają wszyscy ważne żeby dał.. pierdolnie głupot jest na tym forum i tyle I tak nic z tym wszystkim nie zrobicie nic się nie zmieni w tym kraju nigdy ! Jak jesteś taki kozak jeden z 2 chcesz to stój nad każdym po 8h jak pracuja i patrz im na ręce jak co źle robia i ich ucz. Zobaczymy jak to się skończy. Jak wam tak źle w piekarni jest to nie wiem po co tam kto robi teraz praca jest wszędzie ! A jak już nie robisz w piekarni to na huj się wypowiadasz co było 10lqt temu !? Idź na kopalnie zarobić 3300zl idź sobotę niedzielę jebnij se tyle że pod firmą już nie zalicza ci do zusa ale węgiel weźmiesz ;) za to chleb se bd musiał kupić to chociaż zarobię na tobie cebulaku
autor: Harakirii
2018-10-07 12:58:16
 Na koniec napiszę raz jeszcze gdzie jest problem: Brak innowacyjności w zakładach, brak szkoleń dla pracowników, brak motywacji dla pracownika, stawki gorsze niż w montowniach, brak świadczeń socjalnych i bonusów (karnety do kin, baseny, dodatkowe ubezpieczenia itd.) - dla Ukraińców dajecie lokal, wyżywienie i stawki lepsze niż dla Polaka na tym samym stanowisku. Wy potrzebujecie takich roboli jak do tej pory gdy nie było takich problemów z pracownikiem. Ludzie tyrali za grosze. Co Ty jako pracodawca masz do zaoferowania takiemu uczniowi? Praca w nocy za 160zł miesiąc - bo się uczy? Niemieckie zawodówki płacą uczniom za naukę. I płacą za to koncerny które szkolą sobie przyszłe kadry. A wy? Tylko ujadanie że pracownik drogi (wina pracownika? idź strajkować). Wszystko drogie? - postaw na jakość a nie ilość. Nawet na zachodzie jak Polak otwiera piekarnię to rżnie pracownika jak w Polsce. Byle wyrwać jak najwięcej dla siebie. Ci co ludzi traktują jak ludzie nie mają problemów z jakością i pracownikiem.
autor: Krzysztof C.
2018-10-07 12:53:27
 Na pocieszenie (news 07.10.18) ...Niemiecki rząd wypracował rozwiązania, które ułatwią pracownikom z Ukrainy znalezienie pracy. Zdaniem ekspertów postawi to w bardzo trudnym położeniu polskich pracodawców, którzy zostaną zmuszeni do konkurowania o siłę roboczą ze Wschodu. ...Zdaniem Szpikowskiego o Ukraińców trzeba będzie walczyć za pomocą „kwestii pozapłacowych, wykorzystując fakt, że część obcokrajowców zdążyła się już w Polsce zadomowić. W rozmowie z INNPoland obywatele Ukrainy podkreślali również, że argumentem przemawiającym za pracą w Polsce jest łatwość w nauce języka.
autor: Krzysztof C.
2018-10-07 12:22:16
 Harakirii-oceniasz mnie na podstawie czego? Pisania prawdy? Napiszę raz jeszcze - podaj stawkę swojego pracownika na produkcji i liczbę godzin. Bo znam piekarzy co mają 5tys z górką na miesiąc. Ale, praca po 10godz.minimum i żadnego dnia wolnego w miesiącu. Mogę Ci załatwić taką świetną pracę i jeszcze na tobie zarobię. Jak trzymasz takiego fachowca u siebie o którym piszesz to z co mu płacisz? Pewnie innym zabierasz a jemu dajesz by miał w ogóle kto robić. Sprzątaczki też robią u ciebie robotę piekarza i cukiernika jak w wielu zakładach. Zaczyna się od prostych prac a potem już jest pracownik za śmieciową kasę. Tak to wygląda. Popatrz na kolejki piekarzy i cukierników pod zakładami - już nie ma 30 na moje miejsce. Ciekawe czemu. Praca lekka i super płatna. Odpowiedz.
autor: Krzysztof C.
2018-10-07 09:05:17
 aspiek - zapewniam Cię że piszesz o 0,1% pracodawców w Polsce. Jak warunki w pracy są super to zarobki są parodią. Poczekaj jak dla ukraińców otworzą zachód. I powiedz czemu nikt w tych super warunkach pracować nie chce? Za te bajońskie stawki.I piszesz to z pozycji pracodawcy? Ciekawe co na to pracownicy.
autor: Krzysztof C.
2018-10-07 09:03:59
 W&W - mogę Cię zaskoczyć. Miałem kilkunastu uczni, otwierałem działy w piekarni i cukierni. Jak odchodziłem z zawodu to wpierw właściciel mi groził ,później przepraszał i prosił o pozostanie. Teraz jest bankrutem i sam robi na produkcji w UE.
autor: Krzysztof C.
2018-10-06 09:41:36
 Tak, inwestycja w technologie załatwia wszystko. Chlew zostanie chlewem, póki rządzi folwarczny troglodyta. Ten dziki bil, którego opisujesz i jest taki głupi, to kto go rekrutował? Cztery lata niczego się nie nauczył? To kto tam zarządza? Zatrudnia się gościa, trochę nadpobudliwego, nie szkoli na inne stanowisko i nie prowadzi z nim rozmów, gdzie wyznacza mu się priorytety. Lepiej mieć pretensje, problemu nie rozwiązać, bo lepiej anonimowo opluć nieświadomego pracownika. Tak, debil debilem podparty.
autor: Maciej25
2018-10-06 00:10:37
 Debil debilem podparty w tym kraju jak czytam takie wypowiedzi jak jak Krzysztof c. Jak robiłeś w oboże przy chlewie a nie w piekarni to co się dziwisz. Znałem parę piekarenek w których tak jest bo cóż zaniedbanie właścicieli .. ale teraz zostają na rynku tylko takie o której się dba i inwestuje w technologię. Wypisujesz bzdury ale wiem czemu tak piszesz u mnie w zakładzie też jest jeden taki szbykk bil sam siebie by przeskoczył ale jak przyjdzie go zostawić samego czy dać do innego stanowiska to po 4 latach nie wie co się dzieje w zakładzie a co dzień to samo ..
autor: Harakirii
2018-10-05 17:25:21
 Kolego Krzysztofie! pisze Pan bzdury i zwyczajne kłamstwa. Zapewniam Pan że są zakłady gdzie pracownicy zarabiają godnie i pracują po kilkanaście lat w nim. Gdzie jest ład i porządek. Zapewniam Pana że są tą zakłady które się ciągle rozwijają a piekarz jest szanowany, stosownie do swych umiejętności. Pozdrawiam Pana
autor: aspiek
2018-10-05 17:17:47
 krzysztof.C. nie jesteś z branży .Wystarczy przeczytać twój post. Dlatego, mało wiesz i rozumiesz.
autor: W&W
2018-10-05 16:29:26
 Brawo Krzysztof. Temat rzeka, do której nie warto wchodzić.
autor: Maciej25
2018-10-05 16:05:07
 sylwek z mińska gówniarzu. Jak bym w tym nie siedział prawie całe zawodowe życie to przyznał bym Ci rację. Co jest głównym powodem braku piekarzy i innych rzemieślników na rynku? Płace i wyzysk. Podaj zarobki czyste w branży piekarniczo cukierniczej i ilość godzin. Do tego praca w dni wolne za śmieszne 50zł. Ciuchy sobie kup, wodę sobie kup. Pracowałem w kilku piekarniach i wiem co to za praca. Idziesz po kredyt i śmiech w banku. Pomyśl o emeryturze z najniższej krajowej. Im brakuje ludzi do pracy to będą wmawiać że praca cudowna. Poczytaj na GOWORK o pracodawcach z tej branży. Czemu pracownicy z budowy ,piekarni itd. uciekają do Amazona (podobno obóz pracy). Ale mają 4 dni pracy po 10godz i 3 dni wolnego. Transport z i do pracy. 2700zł na rękę i obiad za 1zł. Urobieni jakoś nie są tak jak w wymienionych zawodach. Najlepiej ocenisz jak pójdziesz do piekarni na miesiąc porobić jako do przyuczenia. I zobaczysz kto Cię chce oszukać (ja czy Ci co nie mają ludzi do pracy). Jak nie wiadomo o co chodzi ....
autor: Krzysztof C.
2018-10-05 12:17:37
 Ucz sie piekarzyku, dużo się ucz jak chcesz być w tym zawodzie kimś i zarabiać przyzwoite pieniądze, a nie być popychadłem w piekarni zarabiającym parę groszy. Kilka lat się pilnie ucz, kilka lat praktyki w dobrej piekarni, serce i zamiłowanie do pieczywa, to może coś w tym zawodzie osiągniesz. Bo prawda jest taka że 80% piekarzy to są ludzie którzy nic innego nie umią robić, w pracy są po to żeby być, wypłatę wziąść, coś tam zrobić na odp..ol, i narzekać. A od siebie nic. Jak będziesz kimś w swoim zawodzie to i uczciwie zarobisz i szacunek będziesz miał.
autor: mały piekarz
2018-10-04 08:11:10
 Krzysztofie C- jesteś gówniarzem. A wiesz dlaczego? Jest młody człowiek, który się chce uczyć. Uczyć. A ty miast wlać zachętę straszysz. Powinieneś zwyczajnie za takie coś porządne wciry dostać. Jak nie będzie narybku świeżego, nowego to nawet kamieni z Księżyca nikomu nie sprzedasz. Dlatego jesteś gówniarzem. Ende.
autor: sylwek z mińska
2018-10-04 06:25:21
 Praca piekarza to wspaniała praca. Taki rutek1976 zapłaci ci 3500zł na początek. Pracujesz po 8 godzin przez 5 dni w tygodniu. Nie okrada cię z emerytury płacąc wszystko jak należy. On weźmie kredyt byle byś tylko dostał pieniądze na czas. To fachowiec jakich mało. Towar i sprzęt z najwyższej półki. Ludzie na stanowiskach to sami mistrzowie rzemiosła. To on decyduje co klient kupi. Taki kozak na rynku. I jako jasnowidz powie ci co cię w życiu czeka. Ja robię pokazy i sprzedaję mąkę. Ale już ode mnie nie kupi i co ja teraz zrobię. Rutek1976 a może kupisz liście moringa? Zrobię ci pokaz na twoim cudownym sprzęcie a ty nie kupisz tego ode mnie - wiadomo że mi nie wyjdzie. Ale to nie wina twojego wspaniałego zakładu ze wszystkimi możliwymi certyfikatami.
autor: Krzysztof C.
2018-10-02 08:29:23
 Następny tępy nieudacznik pseudo technolog sprzedawca a na pokazie jak nie wyjdzie to albo mąka albo sprzęt do dupy no nie sory mąkę ma wspaniałą pradawną nie kupywać nic u dziada i tyle
autor: rutek1976
2018-10-01 15:37:04
 Drogi Panie Krzysztofie C., czy jest Pan tym samym Krzysztofem C., który gorąco namawia piekarzy i cukierników na pradawną mąkę? I jednocześnie wyzywa nas od nieudaczników, itd.? Cóż, z takim podejściem jest Pan skazany na sukces w handlu - zwłaszcza wtedy, gdy potencjalni Klienci wyjadą tłumnie do Europy :-)
autor:
2018-09-30 16:56:00
 zastanow sie nad tym wyborem , praca zawsze w nocy { glownie } malo snu , kasa rozna
autor: michal7730
2018-09-28 09:17:52
 Właśnie udało mi się upiec przepyszny chceb
autor: koml
2018-09-11 08:25:54
 To mnie pocieszyliście ,że wybrałem dobry zawód.
autor: koml
2018-08-23 09:53:36
 jest ok, ale w tej branży potrzeba innowacji bo na chlebie mozna lepiej zarabiać i o tym pomyśl przez te lata edukacji.
autor: Aldona2018
2018-08-23 08:41:58
 Coraz lepiej :) Szkol się!
autor: palmer
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
miesiarka masz..
miesiarka masz..
wałkownice do..
zmywarka..
zmywarka..
mieszałka xun..
młynki do..
wałkownica..
miesiarka..
miesiarka..
mikser tekno..
mieszałka vmi..
miesiarki masz..
dzielarka..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka..
konig mini rex..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt