Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Witam, mam pytanie do użytkowników lub znających temat krajalnic sierpowych. Zastanawiam się nad dobrym rozwiązaniem do krojenia chlebów żytnich, ponieważ nasze zwykłe krajalnice regularnie gubią noże lub po prostu się rozpadają (ostatni korbowód). Ciekawi mnie czy tego typu krojenie zda egzamin lepkiego i gęstego ciasta.
autor: tomaszb
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2018-11-29 09:46:12
 U nas w piekarni pokazowej używamy do tego typu chlebów zazwyczaj krajalnicy firmy JAC i jest to krajalnica SLIM lub VARIA PRO. SLIM jest automatyczny i zajmuje mało miejsca, ma opcje regulacji grubości i ilości kromek i dobrze sobie radzi z różnymi dodatkami w chlebie. Ma też półkę do pakowania w worki. VARIA PRO to znów tańsza opcja ale też do samodzielnego krojenia. W razie pytań proszę dzwonić lub pisać. Pozdrawiam, Ziemowit Kołodziej tel. 510 047 599.
autor: piekarz20
2018-11-28 21:45:56
 jeżeli dużo tego krojenia to hartman noze taśmowe oliwiene z automatu kroi w zasadzie wszystko kieszeń również
autor: rutek1976
2018-11-28 17:18:13
 Jeśli masz dużo tego chleba i nie zalezy ci specjalnie żeby był cienko pokrojony to optymalnym rozwiązaniem jest Daub ma noże na krzyż i mocną konstrukcje. NIe polecam tanich nowych krajalnic chinskich czy tureckich one tylko ładnie wyglądają a matariały w nich użyte to tragedia. U mnie ramki z nożami w takiej krajalnicy dostały luzu i kromki wychodziły jedna 5 mm druga 15 mm :)
autor: Leszek26
2018-11-28 16:58:40
 Moja to model Bavaria producent to nie pamiętam ale zasada krojenia we wszystkich jest taka sama. Czas krojenia w takiej krajalnicy jest dłuższy niż w zwykłej krajalnicy. Na sierpowej wkładam chleb zabezpieczam widełkami żeby równo leżał, zamykam obudowe naciskam krojenie potem otwieram z drugiej strony obudowe zabieram pokrojony chleb, za każdym razem tak samo , w tym samym czasie przez zwykłą krajalnice przechodzi kilka chlebów.
autor: Leszek26
2018-11-28 12:15:20
 Dłużej kroi o 1/3, 1/2 czy może 2 razy dłużej? Co to jest za firma?
autor: tomaszb
2018-11-23 15:58:33
 Mamy taką do krojenia razowca nóż jest oliwiony można ustawić grubośc kromki jaką sie chce, za to dłużej się schodzi zanim pokroi niż na zwykłej. No i najlepiej kroi jak masz blaszke o kątach ścianki 90 stopni jak na tostowy.
autor: Leszek26
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
miesiarka masz..
miesiarka..
dzielarka..
miesiarka ibis..
wałkownica z..
dzieże do..
dzieże do ..
dzieże do..
miesiarka mac..
wałkownica..
miesiarka masz..
miesiarki masz..
dozownik ..
zmywarka..
miesiarka masz..
wałkownice do..
mieszałka vmi..
mieszałka xun..
miesiarka masz..
mikser tekno..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt