Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Witam. Czy ktoś z was używa w swojej piekarni pszenników? Chciałbym wyeliminować większość polepszaczy i zastąpić je podmłodą. Macie jakieś doświadczenia z pracą z tego typu urządzeniami ??
autor: pjanowski
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2019-01-05 13:00:40
 W&W moze cos wiecej powie ?
autor: sonikx
2019-01-03 19:24:46
 Przy cenie 2,2 za kg drożdży drożdżownik to też słaby pomysł. Taką kasę to chyba lepiej wydać na tzw receptor waga z recepturami. Widziałem u znajomego jak to działa , wjeżdżasz na wagę dzieżą wybierasz na wyświetlaczu jakie ciasto robisz , ile sztuk chcesz i masz policzone ile wody soli itp. Każdy głąb podejdzie do takiej maszyny i zrobi ciasto na 145 sztuk chleba czy 148 innego rodzaju i się nie zastanawia ile czego dać i nie ma jak się pomylić. Wiadomo jak jest z pracownikami coraz drożej z nimi.
autor: Leszek26
2019-01-03 18:58:26
 Leszek26, sprawa jasna, zainteresowałem się pszennikiem, z kilku powodów. Kontrolowane parametry fermentacji. Przedłużony czas wykorzystania (schłodzenie po fermentacji) Łatwość pracy z urządzeniem. Ogólnie szukam oszczędności, może zamiast inwestowania w pszennik lepiej było by zainteresować się zakupem drożdżownika ???
autor: pjanowski
2019-01-03 16:26:26
 Podmłoda czy zrobisz ją sam czy otrzymasz z pszennika polepszy smak i właściwości ciasta ,ale to nie polepszacz. Mi wystarczy standaryzowana mąka i nie daje polepszaczy.
autor: Leszek26
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz praca..
piekarz praca..
piekarz szukam..
piekarz szukam..
piekarz ..
piekarz ..
piekarz szukam..
haccp ghp/gmp..
piec wsadowy..
miwe roll-in..
płyn myjący..
płyn do mycia..
mycie..
piekarz..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
miesiarka ibis..
miesiarka ibis..
krajalnica..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt