Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Jak uzyskać równomierną porowatość miękiszu w zwykłym chlebie pojawiają mi się czasem centymetrowe dziury w środku . Może za dużo drożdży za ciepło w garowni może czasy mieszania ciasta , kwas za ciepło prowadzony czy może kwestia mąki?
autor: Leszek26
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2019-01-18 06:21:44
 Ciastowy na koniec przerabia kwas na luźno i 6 godz stoi ,potem o godz 8 rano przerabiam trochę sztywniej i o 12 ostatni raz przerabiam i stoi 4 godziny.
autor: Leszek26
2019-01-17 20:03:57
 a jak prowadzisz kwasy? 3 fzowo,2 fazowo czy kwasopodmody ?To jest problem i udział w cieście .
autor: W&W
2019-01-14 04:20:30
 Zacznij mierzyc, wazyc i zapisywac.
autor: mike
2019-01-11 06:28:55
 Centymetrowe to jeszcze nie koniec świata.Nie wymieniłeś jeszcze zbyt zimnego ciasta.
autor: tim2012
2019-01-07 23:26:35
 Dodaj do tego jeszcze że każda ręka inaczej chleb odrabia i masz komplet odpowiedzi. Po prostu taki jest urok prawdziwego chleba, nie z prochu, nie z kombajnu, tylko z rzemieślniczej ręki.
autor: mały piekarz
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
maszynka do..
maszynka do..
pomiary..
haccp ghp/gmp..
gaz - kontrola..
wachtel..
piec wachtel..
myjka hobart..
dzielarka..
myjka hoonved..
mechanik..
infra wachtel..
matador ..
stożek haton..
koenig - mixer..
bagieciarka..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt