Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Pisałem o higienie produkcji w zakaładach piekarskich i małych piekarniach jakoś nikt nie podejmuje tematu,jak załatwiacie sanepid czy w ogóle wchodzą na halę produkcyjną bo audytów raczej nie macie
autor: zajem
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2019-08-30 08:04:51
 oj dobry temat ale ja dalej to pociągnę - co z tzw wędlinami z gór gdzie gość stoi bez lodówki w centrum handlowym ( w Kędzierzynie koźlu ) i opycha to w temp około +40 st wmawiając że dobre bo z gór. Nie jest tajemnica że w opolskim we wsi Racławice Śląskie pędzi się na potęgę i ludziska chwalą i kupują - czy to kontrolujecie ?
autor: Aldona2018
2019-08-29 20:11:26
 Tak przysłowiowy pan Czesio ma wpływ na postrzeganie tego o czym pan pisze ale on odpowiada za siebie , nie można wrzucać wszystkich do jednego wora tym bardziej dzielić zakłady na mniejsze brudne i większe czyste panowie Czesiowie mogą być w każdym z nich. Jak już wcześniej pisałem to każdy zakład ma obowiązek produkować bezpiecznie i stoją nad nim różne instytucje kontrolujące. Kupując z legalnej piekarni nie obawiałbym się tak bardzo tego pieczywa. Inaczej jest już na wszelkich stoiskach dożynkowych i świętach chleba kukurydzy itp. Wiem o przypadku robienia pierogów z mięsem z mielonych resztek z ubojni przeznaczonych na karmę dla psów , przez super wiejskie gospodynie w fartuszkach, oj tam to dopiero można się oszukać . Ale taki przypadek to nie reguła i nie można generalizować że wszystkie produkty na takich festynach są złe.
autor: Leszek26
2019-08-29 16:34:08
 Dlaczego pytam o higienę ponieważ rzemieśnicy chwalą sie na różnych targach, jarmarkach jakie to mają zdrowe pieczywo na zakwasie ah i oh , chciałbym żeby napisali w jakich warunkach produkują, jak widzę przysłowiowego Pana Czesia jak robi bułkę bez czapki , koszulki paznokcie super to się odechciewa od tzwn. prywaciarzy kupować.
autor: zajem
2019-08-29 11:53:13
 Pytanie , trochę wrzucone w próżnię , przecież nikt się panu na forum nie przyzna że nie stosuje się do zaleceń sanepidu i że np. unika płacenia podatków itp. I nie ma znaczenia czy jest to duży zakład czy mniejszy. Szuka pan może jakiś spektakularnych patologii w tym temacie, a tu niestety szara codzienność o której nikomu się nie chce pisać. W branży mięsnej jest dużo ciekawiej może tam pan popyta?
autor: Leszek26
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
bhp - obsługa..
haccp ghp/gmp..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
płótna do..
a4 fortuna..
kupię maszyny..
kierownik..
płyn do myjki..
masz brudne..
masz brudne..
czyste..
płótna do..
kupię maszyny..
piekarz..
bułka tarta..
bułka tarta..
bułka tarta..
kupię bułkę..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt