Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Witam jak zrobić dobry lukier do pączków? Pozdrawiam.
autor: amelka25
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2020-03-21 16:12:39
 WW Najlepiej napisał tyle ze ja dodaje jeszcze octu tylko nie pytajcie czemu tak było robione jest i nie chce mi sie zmieniać z olejem spróbuje
autor: arielnowak@interia.e
2020-03-20 10:59:30
 tylko nie podgrzewaj tej pomady , ja dodawałem olej i marmoladę i po 12 godzinach wygląda idealnie , problemem może być sama pomada jakiej używasz
autor: wwwrevers
2020-02-20 22:48:32
 Z tą marmoladą prawda tylko prawdziwa z beczki wieloowocoa A nie truskawkowa bo kolor buraka wyjdzie w pomadzie . Pacyka u mnie się sprawdzała na sękacza grubo lukier nakładany i się trzymał. A pączki zgadza się obkurz mąką i pomadę z marmoladą i będzie się świecić jak ta lala
autor: marcel
2020-02-19 15:26:46
 15,0 kg pomada , od 1,2L max 2L oleju , woda do konsystencji ok 0,5 - 1L woda + aromat .Przepis na wiadro pomady.
autor: W&W
2020-02-19 12:12:40
 Żadnego oleju! Do rozrobionej pomady dodaj luźnej marmolady, ale nie za dużo by czerwona nie była. I wyreguluj doświadczalnie konsystencję. Kruszy się ponieważ za szybko się wysusza, marmolada utrzymuje świeżość. Kiedyś robiło się tzw 'pacykę' do pomady by nie spadała i nie kruszyła się. A same pączki po wyjściu z patelni lekko przekurz szczotką w mące omączona.
autor: sylwek z mińska
2020-02-18 18:40:45
 oleju dolej
autor: rutek1976
2020-02-18 12:58:20
 No właśnie się kruszy.
autor: amelka25
2020-02-18 09:32:23
 o szybko :) w zależności co chcesz osiągnąć .Polewa się kruszy ? czy może spływa z pączka ?
autor: W&W
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
płyn do myjki..
mycie pieców i..
mycie i..
mycie i..
!!!płyn do..
dzielarka..
podejmę pracę..
kierownik..
wózki do..
maseczki..
automat do..
foremki do..
piekarz..
nadziewarka..
kierownik..
bułka tarta..
sprzedam..
rękawice łapki..
kupię bułkę..
blacha..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt