Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Witam Jestem zainteresowany zakupem nowego pieca do swojej piekarni. Moją uwagę przykuł piec z firmy ItalMarco, a konkretnie model Mondial Logic - ceramiczno rurowy. Czy ktoś posiada w/w piec i mógłby się na jego temat wypowiedzieć ? Interesuje mnie czy wypiek jest w miarę równomierny, jak również ogólne opinie na temat użytkowania Pozdrawiam Wojtek
autor:
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2020-05-16 09:46:48
 Do Lesze26. Witam na tych piecach odpieczesz wszystko z piekarni i cukierni. Czy alternatywa dla obrotówki ? Można tak jak pisałem odpiec wszystko ale trzeba na to spojrzeć szerzej tzn. rozmiar kastli, blach na jakie obrabiasz drobnicę, załadowanie wózków. Płyty grzewcze powodują większe odstępy pomiędzy blachami niż w obrotówce. takie rzeczy to już trzeba sobie indywidualnie przemysleć, ale uniwersalność tego pieca powoduje, że jak masz na nim wolny czas to w zasadzie możesz wsadzić wszystko co masz gotowe do wypieku - drożdzówki, serniki, bułki, chleby, itd. Pozdrawiam
autor: polo
2020-05-10 11:59:18
 W&W tylko od Ciebie mam odpowiedź na zadane mi pytanie ( piec z firmy Italmarco ). Inne odpowiedzi nie dotyczyły pytania. Jestem z rejonu śląska, jeżeli jest możliwość w twojej lub innej piekarni nawet do 300km zobaczenia tego pieca w akcji bardzo bym prosił o informację i podam jakiś kontakt do siebie Dzięki Pozdrawiam
autor: Wojtek1972
2020-05-08 21:14:54
 u mnie z 20% taniej, dokladnie juz nie pamietam ale byla roznica zauwazalna, tylko wez pod uwage ze tutaj nie tylko palnik musisz miec zapasowy, ale tez pompe do oleju wiec utrzymanie wyjdzie troszke drozej, chociaz i tak bedziesz do przodu
autor: giggs
2020-05-08 20:48:53
 Panie Giggs, czy w porownaniu do cyklotermika jest roznica w rachunku za gaz ?
autor: sonikx
2020-05-07 20:47:26
 Ja mam termoolejowy Daub, palnik gazowy, przechodzilem z 5 lat temu z cyklotermika i jest mega roznica w wypieku. Fajnie trzyma temperature, minusem jest ze co 3-4 lata trzeba olej zmienic a to koszt ok 2k zl
autor: giggs
2020-05-07 20:20:21
 Podłącze się pod temat. Może ktoś używa pieca termoolejowego wózkowego, jak na nim wychodzi drobnica ? Czy moze to być alternatywa dla pieca obrotowego?
autor: Leszek26
2020-05-07 17:48:59
 A co Panowie sadzicie o piecu termoolejowym Ibis ?
autor: sonikx
2020-05-07 14:27:55
 Polecam ruraka doskonałe rozwiązanie jak ktos się przesiada z rrk , pieczywo bardziej przypomina to z rrk niż cyklotermika. Ale to klient ostatecznie zadecyduje.Co do równego pieczenia to tylko przy drzwiczkach jest trochę bladszy. Prosta konstrukcja na lata najlepiej dwie zmiany to wtedy na rozgrzanie mniej potrzeba paliwa. Najważniejsze to dobrze wybudować ten piec, mi chcieli wsadzić wełnę budowlaną pod palenisko a nie piecową chciałem aprobatę producenta i dostałem z Włoch odpowiedź ,że nie może być budowlana :) Teraz pewnie grzałbym niepotrzebnie podłogę w piekarni , uważajcie na Januszów którzy tylko chcą sprzedać a potem mają was gdzieś. Ja ma Agiv Forni mimo wszystko piec jest ok.
autor: Leszek26
2020-05-07 10:44:41
 Do tej pory piekę na piecu okmet cyklotermicznym i miwe Pozdrawiam
autor: Wojtek1972
2020-05-07 09:30:26
 Polecam z tej firmy piece w szczególności Mondial .Ekonomia-oszczędne i b.dobre zaparowanie ,czego nie można powiedzieć o Miwe.
autor: W&W
2020-05-07 07:27:17
 A na czym Pan piekł do tej pory?
autor: Leszek26
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
cukiernik..
piec rrk na..
armatura do..
aparaty..
drzwi szerokie..
naprawa i..
remonty piecy..
palnik na..
piec polin..
taśmy do..
taśmy do..
teflonowe maty..
pianka..
rózgi do..
rózgi do..
rózgi do..
rózgi do..
maszyna do..
maszyna do..
baby-maxdrop..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt