Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Chleb po trzech, czterech dniach robi się wytrawny w smaku , niektórzy klienci mówi± że słony, problem tkwi w kwasie czy może gdzie¶ indziej?
autor: Leszek26
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2020-05-31 07:36:17
 Dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
autor: Leszek26
2020-05-30 23:23:58
 Witam. Tu problem jest w procesie technologicznym kwasów...tak jak kolega pisał proszę wyprowadzić kwasy metod± 5 fazowa...i pilnowac sie czasu i temeratury fermentacji...i będzie dobrze...oczywiscie wszystkie maszyny umyc dobrze tj.pozdrawiam
autor: subsebo
2020-05-28 18:57:38
 Lasecznik to raczej nie jest,bo występuje już na drugi dzień.¦mierdzi jak by drożdzami i nie przypomina miękiszu jaki znamy
autor: tim2012
2020-05-28 14:08:08
 Jaki wniosek z tego? Zmiana m±ki.Wypróbować innej partii m±ki.
autor: bakersands
2020-05-28 13:42:43
 Lasecznik to słyszałem że robi się w ¶rodku w miękiszu zgnilizna, a ciastowy , co mógłby robić nie tak? Może kwestia żytniej m±ki w kwasie albo samego prowadzenia kwasu? Dodam że sam miękisz po tych kilku dniach robi się jakby trochę ciemniejszy. Robię chleb na standaryzowanej m±ce kwasie i bez polepszaczy, może kto¶ co¶ podpowie jeszcze?
autor: Leszek26
2020-05-28 13:09:02
 Jest jeszcze inna możliwo¶ć, zmiana ciastowego.
autor: bakersands
2020-05-27 11:20:26
 Skoro kilka osób mówi o takim fakcie to co¶ jest ,proponuję wyprowadzić kwas od zacz±tku,przydało by się też dokładnie wszystkie sprzęty umyć, i przetrzeć spirytusem lub octem.Sezon letni,lasecznik aż się prosi.
autor: bakersands
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
ta¶my..
wagodzielarka..
dzieża do..
miesiarki masz..
dzieże do..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
linia do..
krajalnica..
2 miesiarki..
2 miesiarki..
miesiarka..
koszyki do..
miotły i..
noże do ciasta..
płótna do..
rękawice..
strychówki ze..
wózki do..
wózki do..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt