Moje konto
login:
hasło:
Praca
Aktualny temat  

Chleb graham (grahama). Czy jest jaka¶ konkretna receptura tego chleba? U nas robi się go na podmłodzie z dodatkiem m±ki pszennej 650tki, jednak teoretycznie nie powinno jej tam być.
autor: tomaszb
< - powrót do listy tematów

komentarze  dodaj komentarz

2020-11-22 17:29:07
 scunthorpe. No wła¶nie nie jest taka prosta,jak większo¶ci piekarzom się wydaje. Wła¶ciwy chleb graham to taki,gdzie na pierwszym miejscu w składzie jest m±ka graham 1850, czyli musi stanowić nie mniej jak 55-60% a następnie , woda czy m±ka pszenna .Pamiętajmy ,że nie może się kruszyć po wypieku. I tu większo¶ć piekarzy dodaje kwas żytni , a kto urzywa kwasu pszennego ? Zapewne nieliczni . Pseudo recepturę na graham scunthorpe znamy :) kolego, jeszcze jeste¶ w powijakach. I chcesz sprzedać recepturę która nie jest godna uwagi.
autor: W&W
2020-11-14 13:10:25
 kurwa panowie,receptura na graham jest prosta jak uj....a wy sie podniecacie nie wiem czym...kto chce to zapraszam..oczywiscie nie za darmo :)
autor: scunthorpe
2020-11-07 17:59:40
 a kto powiedział ,że tam jej nie powinno być.Sk±d taki wniosek ? Kto powiedział że chleb graham opiera się tylko na m±ce 1850 ?. M±ka graham to m±ka pszenna typ 1850 , z tego samego ziarna myn dla piekarni mieli m±kę typ 750, 650, 550, itd.. czy 1850. Generalnie chodzi o przeniał . Podobie jest z chlebem razowym , 2000 typ a 720 to ziarno żyta , chodzi o przemiał . Mam nadzieję ,że tomaszb rozumiesz.
autor: W&W
2020-11-06 17:15:04
 Polska norma zobacz .dopuszcza sie udział 750
autor: irek333
2020-11-06 12:14:45
 Powiedz mi jedno, gdzie teoria z praktyk± były zgodne?
autor: bakersands
  dodaj komentarz


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz ..
pomoc w..
uwaga..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
ranty..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
choinka rant..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt