Moje konto
login:
hasło:
Praca
AKTUALNOŚCI

2008-04-15 I Mistrzostwa Polski Piekarzy oraz Dzień Piekarza i Cukiernika


Święto Piekarzy i Cukierników

I Mistrzostwa Polski Piekarzy, prezentacje nowych technologii, a także produkcja pieczywa metodami tradycyjnymi, to tylko niektóre atrakcje jakie czekają na wystawców i zwiedzających Salon Piekarski i Cukierniczy Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych Polagra-Tech 2008. Targi rozpoczną się w niedzielę 14 września Dniem Piekarza i Cukiernika i potrwają pięć dni.

Nasz dzień na targach

W Dniu Piekarza i Cukiernika (czyli 14 września) zarówno piekarze, jak i cukiernicy zwiedzający targi będą mogli (po uprzedniej rejestracji) kupić bilet wstępu w cenie tylko 15 zł oraz bezpłatnie zaparkować samochód na specjalnie przygotowanym parkingu. Zainteresowani powinni tylko zgłosić się wcześniej po specjalną kartę uprawniającą do bezpłatnego wjazdu na teren MTP (szczegóły na stronie www.maszynypiekarskie.polagra-tech.pl) Preferencyjne warunki wstępu obowiązują tylko w Dniu Piekarza i Cukiernika i nie dotyczą pozostałych dni targowych.

Kto jest najlepszym piekarzem w Polsce?

I Mistrzostwa Polski Piekarzy to prestiżowa impreza branżowa pozwalająca jej uczestnikom zaprezentować wysoki poziom sztuki piekarskiej, a w efekcie końcowym wyłonić Mistrza, czyli najlepszego piekarza w Polsce. Mistrzostwa organizują wspólnie Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej i Międzynarodowe Targi Poznańskie. Najlepszego piekarza w Polsce poznanym dopiero we wrześniu, bowiem Mistrzostwa składają się z dwóch etapów. Pierwszy etap to eliminacje regionalne, które odbędą się w trzech polskich miastach: Zabrzu (15 kwietnia), Gdańsku (25 kwietnia) oraz Poznaniu (28 maja). Najlepsza trójka uczestników eliminacji z każdego miasta zostanie zakwalifikowana do ogólnopolskiego finału, który odbędzie się 15 września 2008 podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych Polagra-Tech 2008. Jury oceniać będzie smak, wygląd, masę i objętość produktów, a także ich oryginalność, wartość artystyczną i techniczną trudność wykonania. Dodatkowe punkty będzie można uzyskać za dobrą organizację, czystość stanowisku pracy oraz efektowną ekspozycje wypieków. W konkursie mogą brać udział piekarze w wieku od 19 do 45 lat, posiadający doświadczenie zawodowe. W czasie ośmiu godzin konkursu jego uczestnicy wezmą udział w trzech konkurencjach. Pierwszą z nich będzie wypiek pieczywa, czyli chlebów specjalnych, bagietek i bułek zwykłych, drugą - produkcja wyrobów półcukierniczych takich jak chałki, rogale i drożdżówki. Natomiast ostatnie konkursowe zadanie to wypiek artystyczny o dowolnej tematyce. Rekrutacji kandydatów do Mistrzostw Polski Piekarzy dokonuje Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na podstawie zgłoszeń nadesłanych do biura Zarządu Stowarzyszenia Regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy można znaleźć na stronach internetowych: (www.maszynypiekarskie.polagra-tech.pl oraz www.stowarzyszeniepiekarzy.pl). Zwycięzcy Mistrzostw wejdą w skład zespołu, który będzie reprezentować Polskę w konkursach branżowych odbywających się na terenie Europy

Więcej informacji na stronie internetowej: www.maszynypiekarskie.polagra-tech.pl


  wszystkie aktualności
 
 

Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
mini rex kupię..
kupię..
kupię fortuna..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
kupię maszyny..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt