Moje konto
login:
hasło:
Praca
AKTUALNOŚCI

2005-07-25 POLAGRA-FOOD 2005. Rozsmakuj się w targach!


Tegoroczna edycja targów POLAGRA–FOOD przyniesie kolejne rekordy, zarówno jeśli chodzi o liczbę wystawców jak i zwiedzających. MTP prognozują, że liczba ekspozycji podczas Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego sięgnie 1300, natomiast profesjonalistów odwiedzających stoiska może przekroczyć 45 tysięcy osób. POLAGRA–FOOD będzie jednak nie tylko rekordowa ale także, co najważniejsze, znakomicie obsadzona przez liderów branży spożywczej, gdyż swoją obecność na wrześniowych targach w Poznaniu potwierdziła już większość z nich.

Organizatorzy POLAGRY-FOOD, z uwagi na olbrzymie zainteresowanie poznańskimi targami spożywczymi, postanowili zadedykować cały pawilon 3A branży maszyn dla przetwórstwa mięsnego, a cały pawilon 6A branży wyrobów mięsnych. Poza ekspozycjami wyrobów mięsnych i wędliniarskich część powierzchni paw.3A zajmie XI Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa i Kuchmistrzostwa

Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa od 10 lat odbywało się w niezmiennej formule i charakterze. Tym razem zostało ono poszerzone o dziedzinę Kuchmistrzostwa. Jak co roku skupiać będzie przedstawicieli przetwórstwa spożywczego wokół najistotniejszych tematów, stanowiących o przyszłości tych branż, a dodatkowo także zagadnienia kierowane do małej gastronomii. Jesteśmy pewni, że wydarzenie to spotka się z ogromnym zainteresowaniem, gdyż stwarza możliwość poznania obecnych trendów, udziału w dyskusji na temat obecnej sytuacji powyższych sektorów i może stać się inspiracja do dalszego działania i rozwoju.

Bardzo ważną sprawą dla organizatorów stało się także wzbogacenie oferty wystawców szeregiem konferencji, warsztatów i seminariów. Informacje zdobyte podczas prezentacji z zakresu szeroko rozumianego przetwórstwa spożywczego i handlu, pozwolą wzbogacić wiedzę przedstawicieli sektora, a w perspektywie na pewno przełożą się na wymierne korzyści dla ich przedsiębiorstw.

Spośród najbardziej znanych elementów, składających się na targi POLAGRA-FOOD, podczas edycji 2005 odbędą się m.in. Forum Chłodnictwa, Krajowy Szczyt Mleczarski, Forum Piekarstwa oraz Forum Cukiernictwa.

W czasie najbliższych Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego wystawcy i zwiedzający będą mogli także uczestniczyć w niezwykle popularnym wydarzeniu, towarzyszącym bogatej ekspozycji POLAGRY-FOOD. Mowa oczywiście o Konsumenckich Testach Produktów. Podczas testów, bezpłatnej ocenie konsumentów poddawane są produkty, zgłoszone przez wystawców targów. Wyniki badań są bezcennym źródłem informacji, pozwalających producentom na odpowiednią reakcję - w zależności od opinii potencjalnych klientów. Testy te cieszą się ogromnym zainteresowaniem potencjalnych klientów, zwiedzających targi, gdyż dają możliwość spróbowania każdego z produktów i wyrażenia swojej opinii na jego temat.

Warto zwrócić uwagę na bogatą ofertę regionalnych wyrobów spożywczych (w tym wyrobów mięsnych). Tym razem zobaczyć będzie można aż 19 pawilonów narodowych, gdzie swoje narodowe ekspozycje zaprezentują m.in.: Belgia, Dania, Francja, Hiszpania, Grecja, Litwa, Niemcy, Portugalia, Turcja, a także tak egzotyczne kraje jak Armenia i Brazylia czy Sri Lanka. W Pawilonach Niemiec i Francji, oprócz regionalnych produktów, zobaczyć będzie można również bogatą ofertę maszyn i technologii dla przetwórstwa spożywczego.

Przedstawiciele handlu będą mieli możliwość uczestnictwa w licznych bezpośrednich spotkaniach z producentami i dystrybutorami wyrobów i technologii spożywczych, a także warsztatach z zakresu marketingu, zarządzania oraz nowoczesnych technik sprzedaży. Całość wydarzeń kierowanych do handlu już po raz drugi odbędzie się pod wspólnym tytułem „Dwa dni dla dystrybucji”.

Wystawcy tegorocznej POLAGRY-FOOD z pewnością nie będą mogli narzekać na brak emocji. Organizatorzy przygotowali dla nich szereg, przynoszących prestiż i uznanie, nagród i wyróżnień, o które z pewnością warto walczyć.

Tradycyjnie już MTP wręczy Złote Medale MTP, które przyznawane są najlepszym produktom POLAGRY-FOOD, a także statuetki Acanthus Aureus, którymi nagradzane są najlepiej zaprojektowane i przygotowane do realizacji strategii marketingowej firmy stoiska.

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP przyzna wyróżnienia w kilku kategoriach, w tym m.in.: Najlepszy Producent Wędlin Polagra-Food 2005, Sztuka Układania i Dekorowania Pater Polagra-Food 2005, Najlepszy Wyrób Wędliniarski w Ocenie Konsumenckiej Polagra-Food 2005.

Podczas dorocznego konkursu organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wręczone zostaną także prestiżowe nagrody „Poznaj Dobrą Żywność 2005”. Gala wręczenia wyróżnień od lat towarzyszy targom POLAGRA-FOOD i nie inaczej będzie w tym roku

POLAGRA-FOOD 2005 to również zaakcentowanie wprowadzanych na rynek nowości. Targi są narzędziem najlepiej służącym ich upowszechnianiu i szerokiej, międzynarodowej promocji. Zarówno z uwagi na obecność najważniejszych przedstawicieli danego sektora, jak i na obecność oraz zainteresowanie nowościami ze strony mediów. Szeroka promocja nowych produktów wiązać będzie się zarówno z reklamą w mediach, czy Internecie, jak i ze specjalnie wydanym „Przewodnikiem po Nowościach POLAGRA-FOOD 2005”.

Wystawcy targów spożywczych w Poznaniu mogą z pewnością oczekiwać szerokiego zainteresowania ich ofertą ze strony misji handlowych i gospodarczych z Polski, Unii Europejskiej i Europy Wschodniej, ale także spoza naszego kontynentu. Już dziś wiemy, że tegoroczną edycję POLAGRY – FOOD odwiedzi Prezes największej w Europie Giełdy Artykułów Rolnych – Rungis pod Paryżem pan Marc Spielrein. Podczas jego pobytu na targach zorganizowana zostanie konferencja prasowa oraz spotkanie „matchmaking Polska-Francja”, w którym uczestniczyć będą mogły polskie przedsiębiorstwa zainteresowane eksportem i współpracą z Giełdą w Rungis oraz około 20 przedsiębiorstw z Francji, zainteresowanych importem z Polski artykułów rolno-spożywczych z branż mięsnej, owocowo-warzywnej, ogrodniczej, mlecznej oraz ryb i owoców morza. Targi odwiedzą także przedstawiciele sieci handlowych z krajów Europy zachodniej.

Międzynarodowe Targi Przemysłu Spożywczego POLAGRA-FOOD 2005 odbędą się w dniach 20-23 września b.r. Podczas targów, podkreślonych zostanie 6 sektorów, a złożą się na nie: Salon Wyrobów Spożywczych, Salon Maszyn i Urządzeń dla Przetwórstwa Spożywczego, Salon Dodatków dla Przetwórstwa Spożywczego, Salon Maszyn i Urządzeń dla Gastronomii, Salon Chłodnictwa oraz Salon Franchisingu i Wyposażenia Sklepów.

Serdecznie zapraszamy na największe spotkanie branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej!

Aktualne informacje także na www.polagra-food.pl


  wszystkie aktualności
 
 

Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
auto..
wspolpraca..
usługi bhp -..
haccp ghp/gmp..
wykrywacz..
komplet..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
kupię maszyny ..
dzielarka..
miesiarka..
miesiarka..
używane..
płyn do myjki..
czym umyć..
czym umyć..
czym myć..
kajzerkowka..
szukam..
miesiarka masz..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt